Bakuchiol, planta minune cu efect de botox natural. Descoperă întrebuințarea și beneficiile pentru pielea ta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Prabodh Yerawar
Sursa Foto YouTube Prabodh Yerawar
Bakuchiol este alternativa la retinol, cu aceleași efecte dar mai delicat: descoperă-i toate întrebuințarea și beneficiile pentru pielea ta.

Bakuchiol este un ingredient cosmetic utilizat pe scară largă în seruri și creme, deoarece este considerat un botox natural care acționează prin întinerirea pielii și îmbunătățirea aspectului, elasticității și tonusului acesteia.

Ce este bakuchiol și unde se găsește în natură

Bakuchiol este un ingredient de origine vegetală extras din semințele și frunzele de Psoralea Corylifolia, o plantă cunoscută și sub numele de Babchi. Deseori extras din uleiul din semințele acestei plante, se găsește în mare parte cu o textură uleioasă, motiv pentru care se pretează bine pentru a fi folosit în produse cosmetice. Este un fenol folosit deja in antichitate dar care a fost redescoperit recent pentru ca stimulează regenerarea pielii.

Planta se găsește spontan în special în Asia, în special în India și China și a fost deja utilizată pe scară largă în medicina ayurvedică și chineză pentru acțiunea sa antioxidantă și antiinflamatoare puternică, scrie Di Lei.

Cu toate acestea, acest activ și-a găsit acceptare pe piața mondială de cosmetice datorită actriței Gwyneth Paltrow care, la începutul anului 2021, și-a creat linia de îngrijire a pielii lansând un ulei de față pe bază de bakuchiol, care a devenit celebru ca alternativă la retinol și asemenea un adevărat botox vegetal și fără ace.

Pentru ce este bakuchiol?

Bakuchiol este un ingredient activ care ajută la reducerea vizibilă a ridurilor, a liniilor de expresie și a dpetelor pigmentare. Are o puternică acțiune regenerativă și stimulează sinteza colagenului făcând astfel pielea feței mai netedă, omogenă, compactă, tonifiată și elastică, din acest motiv este numit și botoxul vegetal fără ace și care este adesea inclus în cremele anti-îmbătrânire. 

Ajută cu adevărat la reînnoirea pielii făcând tenul mai luminos, deoarece efectuează o acțiune delicată de exfoliere, care elimină celulele moarte, eliminând astfel acea patină care tinde să facă tenul tern și gri. Prin stimularea producției de colagen și elastină, pielea este plină, fermă, mai tânără și mai proaspătă.

Tocmai datorită acțiunii sale exfoliante, bakuchiolul este adesea folosit și în cremele anti-acnee, deoarece are și o acțiune antiinflamatoare și antibacteriană. Nu numai atât, reglează producția de melanină, deci este eficientă și în reducerea petelor întunecate cauzate de expunerea excesivă la soare sau de expunerea incorectă și neprotejată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel