Baia va străluci ca după reparație: aplică acest amestec pe gresie și faianță
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 30 noi 2022, 11:07
WhatsApp
Baia va străluci ca după reparație, aplică acest amestec pe gresie și faianță. Sursa foto: freepik.com
Baia va străluci ca după reparație, aplică acest amestec pe gresie și faianță. Sursa foto: freepik.com
Una dintre grijile zilnice ale gospodinelor este să curățe gresia și faianța din baie. 

Calcarul și petele de săpun se depun, zilnic pe instalațiile sanitare, faianță și gresie. Dacă nu elimini la timp murdăria și petele, mai târziu, nu va fi ușor să le îndepărtezi.  

În timpul procesului zilnic de curățare, este ușor să scapi de petele de săpun și calcar, care, în timp, sunt foarte greu de îndepărtat.

În fiecare casă există două produse fără de care este dificil să scapi de petele vechi. Vorbim despre peroxidul de hidrogen și bicarbonatul de sodiu. Produsele sunt simple și, în același timp, accesibile. În pus, au proprietăți unice.

Decoctul de cartofi, eficient pentru curățarea podelelor. Iată ce trebuie să faci

Gospodinele au învățat să folosească peroxidul și bicarbonatul nu doar în rețete, ci și în viața de zi cu zi. Utilizarea rezonabilă a acestor produse aduce mari beneficii.

Peroxidul și bicarbonatul te ajută să elimini petele vechi de pe gresie și faianță. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătești o pastă. Combină peroxidul de hidrogen și bicarbonatul de sodiu într-un recipient, până obții o pastă groasă. 

Aplică pasta pe zonele murdare și lăsă-o să acționeze 20 de minute. În acest timp, compoziția va satura la maximum petele și murdăria, care vor fi mai ușor de îndepărtat. Depunerile de săpun se vor înmuia rapid și pot fi frecate cu un burete.

 

O metodă mai eficientă decât lămâia și bicarbonatul pentru eliminarea calcarului de pe robinet

 

După o anumită perioadă de utilizare, oțelul robineților sau a chiuvetelor de inox devine opac. De vină este calcarul care se depune pe robineți și chiuvete, care par murdare. Unele gospodine folosesc diferite soluții chimice din magazine, iar altele apelează la trucurile bunicii.

Mai presus de toate este lămâia, folosită la degresarea și parfumarea  suprafețelor. În plus, lămâia se dovedește utilă și pentru curățarea temeinică a cuptorului cu microunde. 

Unele gospodine folosesc o pastă din bicarbonat și apă, pe care o aplică direct pe suprafețele murdare, dar aceasta nu pare să fie una dintre cele mai bune soluții. De fapt, lămâia și bicarbonatul de sodiu pot fi înlocuite cu câteva picături de oțet, care sunt suficiente pentru a elimina petele de calcar de pe oțel.

Pune un pliculeț de ceai în chiuvetă înainte de a merge la culcare: trucul gospodinelor istețe

Calcarul este o problemă care îi afectează, în special, pe cei care locuiesc în orașe, unde apa de la robinet este foarte dură și conține multe minerale. Pe lângă faptul că provoacă probleme în mașina de spălat vase, calcarul poate atenua strălucirea robineților și a chiuvetelor de inox. Din fericire, există o metodă foarte simplă de a-l elimina și de a preveni petele albe enervante.

Tot ce ai nevoie este o bucată de vată, înmuiată în oțet. Freacă energic cu vata suprafețele murdare și vei vedea cum calcarul se dizolvă rapid. În plus, componenta acidă a oțetului va dizolva orice tip de pată de pe chiuvete.

Dacă incrustația este deosebit de solidă, poți înlocui vata cu o minge, făcută din staniol, care va acționa ca un burete. Odată ce oțelul a fost lustruit, unge suprafața lui cu ulei, pentru a preveni apariția calcarului.

Orhideele vor fi sănătoase și luxuriante dacă vor fi puse doar în aceste ghivece

Întotdeauna va trebui să treci cu o bucată de vată, înmuiată în oțet, pe suprafețele de inox, în special pe robineți și chiuvete. În acest fel, vei crea un strat de grăsime, care va face oțelul impermeabil la apă. Cu puțin efort și fără bani, te vei bucura de un rezultat uimitor.

Trucul salvează și oalele de inox. Dacă după folosirea oalelor și a tigăilor de inox, observi un depozit abundent de calcar pe fund, va trebui să-l îndepărtezi. Pentru asta, adaugă puțină apă în oala și pune-o la fiert. Nu uita să adaugi un pahar de oțet în oală. Lasă să fiarbă zece minute, apoi clătește și usucă oala. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?