Baia va fi mereu parfumată: spune adio mirosurilor neplăcute cu un produs natural și ieftin
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Baia va fi mereu parfumată, spune adio mirosurilor neplăcute cu un produs natural și ieftin. Sursa foto: freepik.com
Baia va fi mereu parfumată, spune adio mirosurilor neplăcute cu un produs natural și ieftin. Sursa foto: freepik.com
Atunci când în baie miroase frumos ai o senzație plăcută de prospețime și curățenie.  

A avea o baie mereu proaspătă și parfumată este o carte de vizită excelentă pentru gospodine, mai ales când ai musafiri neașteptați. În acest sens te ajută un produs pe care îl poți face acasă cu ingrediente 100% naturale și ieftine.

Pentru a optimiza timpii de curățenie și pentru a reduce cheltuielile cu detergenții, este indicat să încerci câteva produse naturale, foarte apreciate de gospodine. Unele sunt formidabile pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din casă.

Banii vor fi atrași ca un magnet în casa, datorită unui obiect norocos, potrivit Feng Shui

Pentru a crea un produs care îți va parfuma baie, vei avea nevoie de câteva ingrediente. Iată care sunt acestea:

4 linguri de bicarbonat de sodiu; 

2 linguri de acid citric; 

10 picături de ulei esențial de mentă;

10 picături de ulei esențial de eucalipt. 

Primele două ingrediente, deci bicarbonatul și acidul citric, vor neutraliza mirosurile, în timp ce uleiurile esențiale vor avea sarcina de a emana un parfum dulce. Menta și eucalipt sunt recomandate pentru a da băii mai multa prospețime, dar, bineînțeles, că poți alege uleiurile pe care le preferi, spre exemplu, cel de lavandă.

Nu mai cumpăra usturoi. Îl poți cultiva chiar pe pervaz. Trucul, dezvăluit de grădinarii cu experiență

Într-un bol, adaugă bicarbonatul de sodiu și acidul citric. Apoi, amestecă cu o lingură și  adaugă picăturile de ulei esențial. Dacă amestecul este prea gros, mărește numărul de picături de ulei (pentru un parfum mai intens), sau adaugă un strop de apă.

În acest moment, toarnă amestecul într-o formă de silicon (forma de gheață) și lasă-l să se solidifice în aer liber sau în congelator. Odată gata de utilizare, aceste cuburi parfumare vor fi gata pentru a fi aruncate în toaletă, creând o reacție  în contact cu apa.

Cuburile parfumate pot fi folosite și ca decorațiuni parfumate pentru a fi amplasate în interiorul băii . Mai mult, este  util să le depozitezi într-o pungă pentru a le agăța atât în ​​baie, cât și în alte încăperi ca parfumieri naturali.

Ingredientul care elimină imediat grăsimea arsă de pe oale și tigăi. Costa mai puțin de 5 lei

Pentru a parfuma baia, există multe alternative valabile la aceste cuburi. Vorbim despre metode la fel de naturale și economice. Este cazul spray-ului parfumat, creat cu apă și uleiuri esențiale.

Încearcă o infuzia de lavandă, boabe de vanilie, foi de dafin și felii de citrice pentru ca este o adevărată armă împotriva mirosurilor neplăcute. Trebuie doar să le fierbi și să duci cratița la baie pentru câteva minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel