Data actualizării:
Data publicării:

Badea, cea mai tare observație după revocarea lui Weber din funcția de Avocat al Poporului

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mircea Badea susține că revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului a fost o „execuție”.

Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR. În favoarea revocării au votat 247 de parlamentari, 32 împotrivă, iar unul nu a votat.

Laura Vicol, avocat și deputat PSD, a vorbit despre revocarea Renatei Weber, decizie despre care a spus că este „o execuție de la început până la sfârșit”.

Mircea Badea este de acord. „Da, absolut da! Din ce am văzut și eu la televizor și am văzut destul, absolut! A fost o execuție. Practic, nici nu i s-a dat dreptul să vorbească. Procedura ciocul mic că noi suntem la putere s-a aplicat”, a spus Mircea Badea în cadrul emisiunii sale de la Antena 3, „În gura presei”. 

„Avocatul Poporului l-a mai scutit pe popor de niște nasoale. (...) Lista cu exemple unde a intervenit decisis și corect pe bază de drepturi fundamentale ale omului este lungă. Țineți minte că doar eu urlam ca un nebun că e o mizerie ce se întâmplă în România”, a amintit Mircea Badea. 

„Clar, o execuție”, a reiterat acesta. „M-am uitat să văd cum a reacționat poporul. Cu toată dragostea, pe popor l-a durut în... Nicio străbatere! Atunci... bine! Nu merită poporul avocat al lui ca Renate Weber”, a mai zis acesta. 

„Repet: m-am uitat să văd care a fost reacția poporului. Zero! Atunci, un cântec vesel să cântăm, o manea să ascultăm, feri-feri-feri fericire!”, a spus Mircea Badea. 

Renate Weber explică de ce a fost revocată 

Renate Weber a zis, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private.  

Renate Weber a spus, miercuri seară, la Antena 3, că absolut nimic din ceea ce s-a încercat să i se reproșeze nu are justificare legală și nici constituțională.

„De altfel, este interesant că efectiv nu este invocat nici măcar un singur articol din Constituție pe care l-aș fi încălcat, pentru că, evident, așa ceva nici măcar nu s-a întâmplat”, a spus Renate Weber.

Întrebată dacă Ludovic Orban a vrut neapărat să fie revocată, Renate Weber a spus că „așa pare, așa mi s-a părut și mie”, motivarea fiind că a atacat la CCR o ordonanță dată de guvernul pe care l-a condus și prin care se permitea accesul spitalelor private la fonduri publice, doar prin semnătura ministrului, ordonanță care s-a dovedit a fi neconstituțională.

„Eu spun în continuare că, de fapt, eu am intrat în coliziune în calitatea de Avocat al Poporului cu Guvernul de la acea dată (n.r. condus de Ludovic Orban) atunci când am atacat la Curtea Constituțională o ordonanță de urgență din cele 25 adoptate într-o seară, prin care spitalelor private li se permitea să aibă acces la fonduri publice, dar un acces care nu era controlat decât de ministru, prin simpla lui semnătură pusă pe solicitarea spitalului. Or asta, în termen mediu și lung, ducea, evident, la o scădere a capacității spitalelor publice de a se ocupa de servicii de calitate și înțeleg că atunci am atacat la CCR, cu unanimitate CCR ne-a dat dreptate”, a mai spus Renate Weber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel