Bacterii necunoscute științei, descoperite pe Stația Spațială Internațională
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Bacterii necunoscute științei, descoperite pe Stația Spațială Internațională  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Bacterii necunoscute științei, descoperite pe Stația Spațială Internațională / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cercetătorii din Statele Unite și India care lucrează cu NASA au descoperit patru tulpini de bacterii care trăiesc în diferite locuri de pe Stația Spațială Internațională.

Oamenii de știință din Statele Unite și India care lucrează cu NASA au descoperit patru tulpini de bacterii care trăiesc în diferite locuri de pe Stația Spațială Internațională (ISS). Trei dintre acestea erau complete necunoscute științei până în prezent.

O parte dintre ele au fost izolate în 2015 și 2016, una a fost găsită pe un panou deasupra stațiilor de cercetare ISS, a doua a fost găsită în cupolă, a treia a fost găsită pe suprafața mesei, iar a patra a fost găsit într-un vechi filtru HEPA revenit pe Pământ în 2011. Toate cele patru tulpini aparțin unei familii de bacterii găsite în sol și în apa dulce care sunt utile în fixarea azotului, creșterea plantelor și pot ajuta la oprirea agenților patogeni ai acestora. Practic, bacterii benefice pentru creșterea vegetației.

Una dintre tulpini a fost identificată ca o specie cunoscută numită Methylorubrum rhodesianum. Celelalte trei au fost secvențiate și s-au găsit că toate aparțin aceleiași specii, neidentificate anterior, iar tulpinile au fost denumite IF7SW-B2T, IIF1SW-B5 și IIF4SW-B5. Echipa, condusă de geneticianul Swati Bijlani al Universității din California de Sud, a propus numirea noii specii Methylobacterium ajmalii după Ajmal Khan, un renumit om de știință indian în domeniul biodiversității. Această nouă descoperire este, de asemenea, strâns legată de o specie deja cunoscută numită M. indicum, precizează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel