Bacterii în mare, peste limitele legale, la o faimoasă stațiune din Italia. Restricțiile au fost ridicate, după ce au fost încălcate în mod repetat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Autorităţile din regiunea Emilia-Romagna au ridicat restricţia de scăldare din Rimini, precizează RRA.

Autorităţile locale din regiunea italiană Emilia-Romagna au ridicat o restricţie de scăldare în mare de pe faimoasele plaje din Rimini. Măsura, impusă pentru 24 de ore de prezenţă în apă a unor bacterii periculoase, nu a fost oricum respectată.

Pentru 24 de ore, în 29 de zone balneare de la Goro la Rimini, au fost detectate bacterii în mare peste limitele legale.

Potrivit experţilor, datele anormale ar putea fi provocate de valul de căldură care a ridicat temperatura mării şi care ar fi dus la un dezechilibru organic.

Din acest motiv, autorităţile locale au decis interzicerea scăldatului - o măsură foarte greu de respectat de miile de turişti aflaţi pe litoral, de altfel şi pe plajele cele mai frumoase din Italia.

Încă de joi, când deja presa atrăgea atenţia asupra valorilor peste limite, descoperite în mare, adulţii şi copiii se jucau în apă fără probleme. Anunţul revenirii la normalitate a fost făcut aseară de consilierul pentru mediu din cadrul regiunii, transmite Rador.

 

Cât cheltuie românii pe vacanțe în străinătate? Nici inflația și nici războiul nu temperează dorința românilor de a vizita lumea, după restricțiile din pandemie

Românii ar putea cheltui până la 6 miliarde de euro în străinătate, până la finalul anului.

În urma analizelor realizate de Ziarul Financiar, pe baza indicatorilor BNR, românii vor ajunge să cheltuie, anul acesta, 6 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate, ceea ce reprezintă un record istoric.

Cifrele care au stat la baza analizei oferite de BNR, care lunar oferă publică contul curent al balanţei de plăţi (intrări şi ieşiri) în servicii, iar cele mai recente date arată că în turism avem un deficit uriaş de 1,1 miliarde de euro în primele cinci luni din acest an, conform sursei citate.

Astfel, românii au cheltuit pe vacanţe în străinătate 2,5 mld. euro în ianuarie-mai anul acesta. Străinii au cheltuit 1,4 miliarde de euro la noi.

Vara 2022 a reprezentat cel mai slab sezon estival pe litoralul românesc, transmit antreprenorii. Se pare că doar voucherele de vacanţă au mai adus turiştii, care altfel au fugit în Bulgaria, Grecia sau Croaţia. Unul dintre motivele pentru care au mers la sud de Dunăre a fost reprezentat şi de preţurile mari din România, comparativ cu condiţiile oferite. 

"Tichetele de vacanţă în continuare susţin enorm turismul românesc şi în mod special vorbim acum despre litoral, pentru că, dacă nu am fi avut această circulaţie a tichetelor de vacanţă acum şi dacă Guvernul României ar fi luat decizia nefastă în decembrie de a stopa emiterea tichetelor de vacanţă, numărul turiştilor români în România, în vacanţă în România, în acest moment, ar fi fost chiar şi mai mic", a declarat Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale Resto Constanţa, conform Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel