Baconschi: Declarațiile lui Ponta despre delegația la NATO, o scandaloasă grosolănie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Teodor Baconschi
Teodor Baconschi

Declarațiile premierului Victor Ponta făcute, sâmbătă, la evenimentul de lansare a cadidaților USL Cluj, referitoare la delegația României, care va participa la Summitul NATO, reprezintă un ”derapaj de o scandaloasă grosolănie”, ce aruncă în ”derizoriu” prezența României la Chicago, a afirmat fostul ministru de externe Teodor Baconschi, pentru NewsIn.

"Declarațiile făcute de Victor Ponta pe tema participării României la summit-ul NATO de la Chicago sfidează orice bun simț și constituie probe de gravă iresponsabilitate. Insultele proferate afectează credibilitatea delegației române la marele eveniment al Alianței Nord Atlantice. Prin acest derapaj de o scandaloasă grosolănie, Victor Ponta demonstrează că pune dihonia partizană cu mult deasupra interesului național. Președintele Traian Băsescu și statul nostru sunt prezentați astfel într-o lumină derizorie, care se răsfrânge asupra tuturor cetățenilor României", a declarat prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Baconschi.

Teodor Baconschi a considerat că "nici rațiunile electorale, nici aversiunile personale - inadmisibile la un premier în funcție - nu pot justifica și, cu atât mai puțin, scuza delirul verbal asumat de Victor Ponta. Totul are o limită", a conchis democrat-liberalul.

Prezent, sâmbătă, la lansarea candidaților USL Cluj, premierul Victor Ponta a declarat că l-a rugat pe ministrul de Externe, Andrei Marga, să-l însoţească pe preşedintele Traian Băsescu la Summitul NATO de la Chicago pentru ca partenerii străini să vadă că România are şi oameni serioşi, întrucât șeful statului se reprezintă doar pe el când merge în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel