Baconschi, afectat de undele electromagnetice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oana-stanciulescu
oana-stanciulescu

Dacă Teodor Baconschi s-ar plimba pe stradă, în orice localitate din România, nu ştiu dacă vreunul dintre concetăţenii săi s-ar opri să-l salute. Din simplu motiv că nici măcar nu şi-ar pune întrebarea – bă, parcă îl ştiu de undeva pe omul ăsta…parcă îi plătesc salariu, îi plătesc locuinţa de serviciu şi alte acareturi, dar îmi scapă numele….

Ce e mai grav este însă faptul că aceeaşi reacţie este posibil să o aibă şi unii dintre omologii domnului Baconschi.

Ca ministru de Externe, domnul Baconschi este mediocru, deşi am putea să spunem chiar catastrofal, nu are relaţii personale în lumea diplomatică, deşi a activat câţiva ani în acest domeniu, nu are o strategie de politică internatională, iar de viziune nici nu avem vreo pretenţie, şi, ce este mai grav, pare să n-aibă nici apetenţă pentru această meserie.

Dar ceva tot are domnul Baconschi – preocupări de chiţibuşar politic şi veleităţi de nomenclaturist.

Antena3 publică astăzi lista norocoşilor din guvernul Boc (ştiţi, acela care acuză cheltuielile bugetare mari, şi taie în carne vie), care au primit case de protocol de la RAPPS, printre aceştia, surpriză, numărându-se şi Teodor Baconschi.

Auzeam pe cineva la televizor spunând că Baconschi ar avea nevoie de locuinţă de serviciu( deşi deţine încă două apartamente în Bucureşti), ca să aibă unde să socializeze cu ambasadorii sau alţi miniştri de externe care s-ar înghesui să-l viziteze la un ceai. Credeţi dumneavoastră că există măcar un coleg de-al domnului Baconschi, în afară de doamna din jacuzzi, care să-i fi trecut pragul în casa obţinută de la RAPPS? Mă îndoiesc!

Cum politica internațională nu prea are legătură cu dânsul, domnul Baconschi se ocupă cu politica dâmbovițeană și cu trasul foloaselor.

Ultima solicitare a ministrului Afacerilor Externe te trimite însă într-un registru comic. El cere un spor de 15% din salariul de baza pentru angajaţii ministerului, pentru "condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase", sporul urmând a fi acordat exclusiv angajaţilor care lucrează în sediile ministerului din Bucureşti. Adică în clădirile situate în zone rezidenţiale din centrul Capitalei - Aleea Modrogan, Bulevardul Primăverii, Bulevardul Aviatorilor sau Piaţa Victoriei.

Iată şi argumentele ministrului :

"De ce e justificat? Chiar dacă, în percepţia unor persoane mai puţin avizate, profesiunea diplomatică e foarte simplă, ea se desfăşoară şi în condiţii de unde electromagnetice peste media (...). În acelaşi timp, este vorba despre folosirea constantă, profesională a mai multor limbi străine, de condiţii stresante de lucru, sub presiunea unor crize, apropo de contextul internaţional volatil".

Din păcate, solicitarea vine prea târziu pentru domnul Baconschi. Undele electromagnetice par să-şi fi făcut deja de cap prin ministerul de Externe, şi să fi acţionat cu predilecţie în biroul lui Teodor Baconschi. Altfel nu se explică nici declaraţiile , nici activitatea ministrului de Externe.

Noroc că RAPPS i-a alocat o frumoasă casă de protocol unde ministrul Baconschi să se refugieze după stresul folosirii îndelungate a limbilor străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel