Baconschi a avut dreptate cu românii din Japonia. Dar cu votul în diaspora?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Foarte bine au făcut Boc și Baconschi când au cerut românilor repatriați din Japonia să plătească o parte din costul transportului! Așa a procedat și guvernul japonez când și-a salvat cetățenii din Irak: cei care fuseseră trimiși de stat, în misiune, au fost repatriați gratis, cei care au mers pe cont propriu, fie ei și reprezentanți ai unor ong-uri, au plătit cursa.

Să ne înțelegem: la Tokio  nu era vorba despre o catastrofă umanitară ca  aceea din Libia. Cursele de linie funcționează , dar sunt scumpe și lista de așteptare e lungă. Oamenii care au decis să lucreze în Japonia pentru profit personal au datoria să împartă cu japonezii și  riscurile. Știau că se duc într-o țară seismică, nu în Elveția. Chiar și atunci când lucrurile evoluează spre o situație dramatică, în care orice stat trebuie să intervină pentru a-și salva cetățenii, e firesc  să fie recuperate costurile de transport. Poate nu e bine să le ceri oamenilor banii la urcarea în avion, fiindcă nu oricine este pregătit pentru o situație de urgență. Dar,  așa cum le ceri oamenilor să-și asigure casa, în loc să le faci case gratis, după viitură, trebuie să le ceri și celor ce profită de un serviciu pentru care nu au plătit în avans să achite costul biletului.

Pe de altă parte, cei care continuă să plătească, să zicem, pentru un fond de pensii din țară, sau care lucrează în Japonia pentru o companie românească, plătitoare de taxe la Trezorerie, ar fi trebuit să fie evacuați pe gratis. Doar statul român are răspunderea pentru contribuabilii săi.

Dacă domnilor Boc și Baconschi le-a plăcut ce am scris până acum, n-ar trebui să citească mai departe. Căci, acum vine partea nasoală pentru dânșii. Dacă plata impozitelor stabilește drepturile unui cetățean în raport cu statul, atunci de ce votează cei din diaspora, dacă nu plătesc de ani buni niciun ban la Fisc ( nu discut de banii trimiși părinților sau altor rude, căci nu sunt fiscalizați)? Deci, domnule Baconschi, vă rog să nu mai judecați cu dublă măsură: fie nu mai încasați voturile pentru regimul Băsescu, la Paris, fie nu le mai cereți bani românilor care lucrează la Tokio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel