Data publicării:

Băcanu critică înlocuirea prefectului PNL de București: Pe Hazem Kansou nu îl recomandă CV-ul

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Cristian Băcanu și Florin Cîțu / Foto: Facebook
Cristian Băcanu și Florin Cîțu / Foto: Facebook
Cristian Băcanu, un liberal din aripa Cîțu, critică înlocuirea Georgianei Văcaru din funcția de prefect al Capitalei. Băcanu spune că pe Alexandru Hazem Kansou, care ar urma să fie propus de PSD, "nu îl recomandă CV-ul".

Jurnalistul Silviu Mănăstire a spus miercuri seară, la B1 TV, că Alexandru Hazem Kansou ar urma să fie noul prefect al Capitalei. (Detalii, AICI.) Anterior, membrii coaliției au convenit o regulă de bază, care a fost acceptată, ca în județe să fie și președinți de Consiliu Județean și prefect de la același partid, a anunțat președintele PNL, Florin Cîțu. Astfel, în Capitală prefectul va fi numit de PSD, iar la Cluj va fi prefect liberal.

"Înțeleg că PSD-ul intenționează să schimbe prefectul Capitalei.", a scris liberalul Cristian Băcanu pe Facebook.

Cristian Băcanu a spus apoi, despre actualul prefect, Georgiana Alexandra Văcaru, că "a studiat la Paris (2 cursuri de master în drept) și la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Facultatea de Drept. A lucrat la UNESCO, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, la Agentul Guvernamental al României la CJUE, la Consiliul Concurenței și la NNDKP şi este apolitică."

"Da, actualul prefect este unul din cei mai bine pregătiți juriști, fiind specialistă în dreptul UE.", a adăugat Băcanu. 

Băcanu, despre Hazem Kansou: CV-ul nu îl recomandă spre a fi reprezentantul Guvernului în cel mai mare municipiu al țării

 

În continuare, Cristian Băcanu a scris că "se zvoneşte că PSD-ul vrea să îl să aducă prefect pe domnul Hazem Kansou, un om de partid (a fost membru PNL și apoi a devenit membru PSD) al cărui CV nu îl recomandă spre a fi reprezentantul Guvernului în cel mai mare municipiu al țării."

"Eu vă spun cinstit, nu cred că e deloc simplu să fii prefectul Capitalei, iar despre doamna Văcaru pot spune că a făcut o treabă excelentă, în special în gestionarea situației critice provocate de valul 4 al pandemiei de COVID.", a precizat el. 

"Da, critic expres schimbarea din funcție a unui profesionist, la fel cum am făcut-o atunci când a fost schimbat și domnul Berbeceanu, un alt om cu un parcurs profesional ireproșabil. Capitala merită puțină stabilitate la prefectură, capitala merită profesioniști și, nu în ultimul rând, capitala merită coerență în administrație.", a conchis Cristian Băcanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel