Bacalaureat 2022. Ultima probă, limba şi literatura maternă
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 23 iun, 07:25
WhatsApp
Fotografie de la Andy Barbour, Pexels
Bacalaureat 2022. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat se va încheia joi cu proba la Limba şi literatura maternă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Bacalaureat 2022. Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12,00). Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00, în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Bacalaureat 2022. Conform datelor înregistrate şi transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare).

Bacalaureat 2022. Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului prevede că accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 - 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Bacalaureat 2022. Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Bacalaureat 2022. Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise, scrie Agerpres. 

Te-ar putea interesa şi Andrei Caramitru: Educația la noi a fost praf dintotdeauna

Ca în filmele cu spioni. O femeie de 45 de ani, eliminată din Bacalaureat după ce a fost prinsă cu un pix-telefon

O femeie de 45 ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă, a fost eliminată de la proba a doua a Bacalaureatului, după ce a fost prinsă în timp ce folosea un pix-telefon, informează, miercuri, preşedintele comisiei de Bacalaureat, inspectorul general-adjunct Adrian Diacă.

CITEŞTE ŞI Admitere la Universitatea din București. Campanie inedită cu supereroi care au diferite puteri
"Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară. Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon", a declarat Adrian Diacă.

Femeia a primit nota 1,00 şi nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de Bacalaureat, scrie Agerpres. 

G Ad:

CITEŞTE ŞI ”Situația s-a agravat foarte mult”. Sorin Cîmpeanu: Am inițiat trei măsuri pentru reducerea abandonului școlar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro