Data publicării:

BACALAUREAT 2020, CONTROVERSA ANULUI. PROBA care arată cum a eșuat sistemul, deși aproape toți o treceau

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
bac
bac

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că ia în calcul posibilitatea ca examenul de bacalaureat să se desfășoare online. Se vor susține întâi probele scrise, începând cu data de 22 iunie 2020, după care vor urma probele de competențe.

Alegeri prezidentiale 2024

Să luăm exemplul unei probe. Proba D, pentru evaluarea competenţelor digitale, are statutul de probă obligatorie în cadrul examenului de Bacalaureat, pentru candidaţii de la toate filierele, profilurile şi specializările.

Pentru a vedea cât de inutil este examenul de bacalaureat, ne uităm la această probă. Apropo de competențele digitale, s-a văzut ce ”bine” a mers școala online în pandemie. A fost un eșec după cum bine am remarcat.

La bacalaureat, cea mai ușoară probă era la evaluarea competențelor digitale. Aproape toată lumea trecea examenul. Acest examen certifica sau trebuia să certifice faptul că școala românească este competentă digital... lucru care, desigur, s-a văzut în pandemie. Profesorii nu au fost pregătiți, iar elevii nu au avut resurse digitale pentru școala online. În 2020 am putut observa cât de validă era acea probă la care aproape toți elevii treceau, remarcă jurnalistul Val Vâlcu.

În total, elevii trebuie să dea șase probe la examenul de bacalaureat, lucru greu de făcut în sistemul online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel