Bacalaureat 2019 schimbări. Ministrul Andronescu, ce trebuie să știe liceenii și părinții
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în cadrul unui interviu acordat DCNews, a făcut precizări importante despre Bacalaureat 2019.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a propus introducerea a patru tipuri de Bacalaureat: Bac T (tehnologic), Bac A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), Bac A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi Bac V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale).

„L-am structurat pe mai multe domenii. În primul rând, cei care intră în liceele tehnologice, vorbim despre un bacalaureat tehnologic, ce presupune și un examen de științe pe care pot să îl susțină și care se finalizează și cu un certificat de absolvire. Cu încercarea de a-i orienta pe cei care susțin o anumită formă de bacalaureat pe trasee profesionale ulterioare diferențiate", a spus Ecaterina Andronescu la DCNews.

„Acestea sunt idei, nu înseamnă că le vom aplica așa cum au fost lansate. Intră în dezbaterea publică. (...) Vom ține cont de observații. Le vom prelua în trei proiecte de lege", a adăugat ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu, interviu DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel