BACALAUREAT 2014: Care sunt taxele pentru sesiunea de toamnă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
BACALAUREAT 2014: Absolvenții de liceu care nu au reușit la sesiunea din vară a examenului de Bacalauret mai au o șansă în sesiunea din toamnă care va începe zn data de 18 august.

Prima probă din cadrul bacalaureatului va avea loc în data de 18 august, iar rezultatele finale vor fi afişate în 4 septembrie.

BACALAUREAT 2014. Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au avut loc la mijlocul lunii iulie. Elevii care nu au învăţat suficient de mult încât să promoveze bacalaureatul sunt buni de plată. Cei care susţin examenul de maturitate pentru a treia oară sunt nevoiţi să scoată din buzunare suma de 230 de lei.

Citește și: Scrisoarea unei eleve la BAC 2014: Mi-ați DISTRUS viitorul

Cei care nu au promovat bacalaureatul, dar care vor să le fie recunoscute unele probe din anii anteriori trebuie să plătească o sumă de bani în funcţie de numărul de probe pe care le mai au de susţinut.

BACALAUREAT 2014. O taxă trebuie să plătească şi absolvenții claselor de matematică-informatică, intensiv informatică, ai claselor cu studiu intensiv și bilingv al limbilor străine și cu predare în limbile minorităților, ai claselor cu profil pedagogic, specializarea învățători-educatoare - care au susținut în anii anteriori de cel puțin de două ori Examenul pentru Obținerea Atestatului.

Conform legislaţiei în vigoare, dacă aceștia doresc să susțină din nou examenul de atestat, taxa de examen se stabilește la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean.

Citește și: Rezultate BAC 2014, edu.ro: Promovabilitate şi topul judeţelor


BACALAUREAT 2014. Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului se desfăşoară în perioada 18 august – 4 septembrie. Prima probă va avea loc în perioada 18 – 19 august când elevilor le vor fi testate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română. În 18 – 19 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în 19 – 20 august evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Competenţele digitale vor fi evaluate în intervalul 21-22 august. Probele scrise vor debuta în data de 25 august când elevii vor susţine proba scrisă la limba şi literature română.

BACALAUREAT 2014. O zi mai târziu va avea loc proba scrisă la limba şi literature maternă, iar în 27 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului. Ultima probă din cadrul examenului de maturitate va avea loc în 29 august când va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării.

BACALAUREAT 2014. Rezultatele vor fi afişate în data de 1 septembrie după care elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 4 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel