Bacalaureat 2013: Camere video orientate spre tablă. Vezi motivul
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
camere-video-bacalaureat
camere-video-bacalaureat

Camere de supraveghere video îndreptate spre tablă, aceasta este decizia pe care conducerea Inspectoratului Județean Timiș a luat-o pentru supravegherea examenului de bacalaureat, la probele scrise.

Potrivit șefului ISJ Timiş, Cornel Petroman, începând din acest an, în judeţul Timiş vor fi introduse, la probele scrise ale examenului de bacalaureat, camere de supraveghere video care vor fi îndreptate spre tablă, astfel încât profesorii supraveghetori să nu poată scrie răspunsurile corecte la subiecte.

"Trebuia să vină şi momentul adevărului. Promovarea gen întrecere socialistă, de 90 şi ceva la sută, raportată cu mândrie de directori, nu reflectă o realitate. Erau numeroase fraude. Nici noi nu ne-am dat interesul să le descoperim. De doi ani bacalaureatul se dă conform normelor. Camerele de supraveghere actuale bat spre sală, aşa sigur elevii nu copiază, dar cine poate ştii ce se întâmplă la tablă? Aşa că în Timiş vor fi camere de supraveghere îndreptate şi spre tablă", a declarat, marți, Cornel Petroman, într-o conferinţă de presă.

În acest an, în judeţul Timiş s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.912 elevi, dintre care 4.717 sunt absolvenţi din promoţia curentă, iar 1.195 din promoţiile anterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel