Bacalaureat 2012: Vezi baremele de la Limba română
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Pentru proba de Limba română de la Bacalaureat, absolvenții au avut de scris un eseu având la bază versuri ale lui Mihai Eminescu sau a unui text argumentativ pornind de la o afirmaţie a lui Lucian Blaga este una dintre condiţiile necesare pentru promovarea probei scrise a bacalaureatului de anul acesta la limba română, potrivit baremului.

Concret, subiectul 1 al probei de luni a inclus nouă cerinţe legate de un fragment din "Craii de Curtea-Veche" de Mateiu Caragiale, candidaţii fiind astfel testaţi, în principal, la capitol vocabular şi teorie literară.

Subiectul 2 a constat în redactarea unui text argumentativ pornind de la afirmaţia "Nu e de ajuns să ai mari calităţi; trebuie să ştii cum să se foloseşti cu rost" a lui Lucian Blaga. Potrivit baremului, la acest subiect au fost punctate, printre altele, organizarea şi coerenţa textului, echilibrul între ipoteză, dezvoltarea argumentelor şi concluzie, precum şi utilizarea adecvată a mijloacelor lingvistice necesare unei aprecieri.

La subiectul al III-lea, absolvenţii claselor a XII-a au avut de elaborat un eseu despre tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel