BAC 2023, sesiunea de toamnă. Candidații susţin vineri proba la alegere a profilului și specializării
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Azi are loc proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, este susținută vineri, 18 august, de către candidați. Accesul candidaților în săli este permis de la ora 7:30 și până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației pentru sesiunea din vară, valabil și pentru a doua sesiune de BAC.

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea către candidați a subiectelor, potrivit Ministerului Educației.

Examenul de astăzi este susținut la 11 discipline, la alegere din:

Anatomie și fiziologie umană

Biologie vegetală și animală

Chimie;Economie

Fizică

Geografie

Informatică

Logică, argumentare și comunicare

Psihologie

Sociologie

Filosofie

Pe 21 august 2023 are loc proba la Limba și literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi comunicate marți, 29 august.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel