Ingrediente
300 g făină
100 g amidon
250 g unt
5 ouă
8 linguri de ulei de bună calitate
230 g zahăr pudră
1 linguriță de oțet
1 plic praf de copt
extract de vanilie sau lămâie (puteți folosi și coajă de lămâie, dacă este organică)
2 linguri cacao
1/2 de cană semințe mac
Cum se prepară
Batem albușurile spumă. Zahărul, gălbenușurile și untul se amestecă până obținem o consistență cremoasă. Apoi adăugăm făină, amidon, praf de copt, oțet, ulei și extract de lămâie și omogenizăm. La final se pun albușurile și se amestecă ușor totul.
Împărțim aluatul în 3. În prima parte nu adăugam nimic, în a doua adăugam cacao, iar în a treia mac. Le punem în tava unsă bine cu ulei și făină.
Babka Trojniak se coace la temperatura 180 grade timp de 45-50 min.
Sursa: retete.unica.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Jupiter intră în Gemeni, pe 26 mai. Daniela Simulescu: Beneficii pentru patru zodii
- BANCUL ZILEI: Scrisoare de la o mamă, pentru fiica ei
- Cum am ajuns să spunem "mulțumesc" în limba română. Originile cuvântului: O poveste cu două laturi
- Cum ar putea fi opriți profesorii care încearcă să recupereze materia prin meditații. Conf. univ. dr. Firuța Tacea: Trebuie să existe la nivel local / video
- De ce vin cetățeni din SUA și Europa să muncească în România. Chestorul Liviu Bute: ”Trebuie să o spun și eu, pentru că tot s-au vehiculat aceste informații”
- Trecerea de pietoni care se ridică dacă depășești viteza. Titi Aur: Îți sar dinții, dar parcă s-a mers puțin prea departe / video
- Prețurile la gaze și energie electrică - la ce să ne așteptăm. Predicția lui Adrian Vintilă, board advisor Future Energy Leaders (FEL) România
- UPDATE: Marcel Ciolacu, reacție: "Am să fac un teambuilding" / Angajații din Guvern protestează în Piața Victoriei
- Ce se întâmplă dacă bei vin roșu. Efectul pe care îl are asupra rinichilor
- Răspuns pentru cei care spun că Rusia avea dreptul să preia Crimeea pentru că a fost teritoriul ei. Istoricul Mihail Dobre, explicații / video