Babette Pluim, expert în medicină sportivă, explică de ce Roxadustatul nu a ajutat-o deloc pe Simona Halep
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Babette Pluim, expert olandez în medicină sportivă, spune că Roxadustatul nu a ajutat-o cu nimic din punct de vedere sportiv pe Simona Halep. 

"Alte alternative, inclusiv EPO, sunt mai greu de detectat decât acest Roxadustat. Are un efect în principal pentru sportivii care trebuie să depună constant eforturi mari.

La jucătorii de tenis, consumul maxim de oxigen este de 55 până la 60%. Pentru cicliști, aceasta este uneori de 90 până la 100 la sută.

Jucătorii de tenis care stau o oră și jumătate pe teren nu beneficiază de efectele acestei substanțe interzise", a declarat Babette Pluim pentru NRC, conform Eurosport

Patrick Mouratoglou, primul mesaj detaliat despre situaţia Simonei Halep: Am încredere în ea 100%

"Salutări, tuturor. În primul rând, vreau să spun că echipa noastră este în stare de șoc încă de când Simona ne-a informat în legătură cu testul doping de la US Open.

În aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesioniști, nu am întâlnit niciodată o asemenea situație.

Apreciez că mulți dintre oamenii din tenis care au lucrat cu Simona sau care o cunosc personal au vorbit. Vreau să le mulțumesc acestor oameni pentru că au exprimat puternic, într-un moment atât de important, că Simona este o femeie cu principii, cu valori. Cuvintele lor formează un mesaj puternic, cu care sunt de acord.

De când Simona a fost testată pozitiv, am preferat să rămân tăcut. Prioritatea mea a fost să-mi canalizez toate energiile pentru a o ajuta și a o susține în demersul de a demonstra adevărul.

Știind-o pe Simona atât de bine, pot să asigur că e un model în ceea ce privește integritatea. Este complet împotriva oricărei forme de doping și știu că nici măcar nu i-a trecut în minte vreodată să ia o substanță interzisă. Am încredere în ea 100%.

Împreună, vom lupta să demontrăm adevărul", a scris Patrick Mouratoglou pe Instagram. 

Horia Tecău "bagă mâna în foc" pentru Simona Halep: Aş paria cariera mea că nu a luat nimic conştient

Căpitanul nejucător al echipei României din cadrul competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup, Horia Tecău, se declară încrezător în nevinovăţia Simonei Halep, suspendată provizoriu de Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping şi îndeamnă la susţinerea sportivei.

'Am vorbit cu Simona. În aceste zile suntem alături de ea. Tot ce pot să vă spun, cunoscând-o pe Simona, este că aş paria cariera mea că nu a luat nimic conştient. Este una dintre sportivele care ţine cel mai mult la acest lucru. Suntem alături de ea moral şi aşteptăm, să spun aşa, o sentinţă cât mai blândă în favoarea ei', a declarat Tecău la Palatul Regal. Tecău - decorat marţi seară de Custodele Coroanei, Margareta, cu Crucea Casei Regale - consideră că Simona Halep este o sportivă puternică.

'Trece prin momente dificile în aceste zile. Este într-o aşteptare în care lucrurile încă se judecă şi cu siguranţă trebuie să fim alături de ea şi acum în etapa care urmează. Este o sportivă puternică şi îşi doreşte să joace în continuare. Mai are multe de demonstrat în tenis şi eu, ca prieten şi căpitan al echipei Billie Jean King Cup, îmi doresc ca ea să iasă cât mai bine din acest episod şi să joace în continuare', a mai spus Horia Tecău.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel