Traian Băsescu invocă insistent REVOLTELE în stradă
Traian Băsescu invocă - de fiecare dată când are ocazia - ideea de revoltă în stradă. Același tipar pare să-l respecte și presa băsistă.
În urmă cu câteva săptămâni, președintele amenința că le va cere oamenilor să iasă în stradă pentru a se “apăra”, dacă USL nu va renunța definitiv la acciza de 7 eurocenți la combustibil. Și nu renunță la dorința sa de a-i vedea pe oameni în stradă - cel puțin acest lucru se înțelege din declarația de presă pe care a avut-o miercuri, 26 februarie.
Haos total în apropiere de România
Șeful statului a făcut referire la protestele care au loc în apropiere de România, în Bosnia-Herţegovina, acolo unde domneşte haosul de câteva zile. În urma protestelor antiguvernamentale desfăşurate, au fost rănite peste 130 de persoane. Printre aceștia se numără 104 poliţişti. În total, potrivit presei internaționale, la proteste au participat 7.000 de persoane, iar cei mai mulți cetățeni au avut de suferit din cauza gazelor lacrimogene.
"Oamenii așteaptă o guvernare corectă, o guvernare în interes național, o guvernare care să scoată țara din dificultate. Ponta și Antonescu, prin disputa lor, au pus țara în dificultate într-o perioadă în care vorbim despre o criză în regiune - Ucraina, cu instabilitatea și evenimentele care s-au petrecut. Nici Moldova nu este într-o situație foarte bună, iar Bosnia-Herţegovina este cu populația în stradă. Ce s-ar fi întâmplat dacă acești oameni erau în timpul crizei economice? Ei, în condiții mult mai bune, nu au reușit să răspundă comandamentelor interesului național. Au reușit să dea impresia de instabilitate într-un moment în care regiunea este privită ca o regiune instabilă. Îi compătimesc pentru că dețin funcții și nu au reușit să se ridice la înălțimea funcțiilor lor", a declarat Traian Băsescu în conferința de presă.
Pe de altă parte, editorialistul Dan Tapalagă în editorialul "Vești bune și proaste pentru Ponta și Antonescu", face o trimitere la revolte și mișcări de stradă: "Cea mai bună veste pentru marele public rămâne spargerea unei majorități toxice, de 70% cu potențial abuziv, s-a diminuat considerabil un pericol pentru democrație. Cea mai proastă veste este că țara va continua să fie prost condusă spre deloc într-un context politic regional tensionat, cu revolte și mișcări de stradă, și într-un context intern marcat de două șiruri de alegeri. Practic, toate deciziile se vor adopta cu gândul la voturi".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News