Data actualizării:
Data publicării:

Azilele groazei. Ciolacu: Este inadmisibil ca, în România zilelor noastre, să se întâmple astfel de atrocități

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu, premierul României, a avut o reacție în cazul azilelor groazei.

Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că s-a dispus un control al statului la toate căminele de bătrâni.

„Am discutat cu doi miniştri, cred că se impune un control al statului român la toate căminele de bătrâni. Deja s-a dispus acest control", a declarat Ciolacu, la Berlin, unde se află într-o vizită de lucru.

„Sunt revoltat de ororile la care au fost supuși bătrânii internați în centrele rezidențiale de îngrijire și asistență socială care, acum, fac obiectul unei anchete a DIICOT!

Este inadmisibil ca, în România zilelor noastre, să se întâmple astfel de atrocități față de oameni lipsiți de apărare!

Este scandalos ca niște indivizi lipsiți de suflet și de repere morale să profite de situația dificilă a unor persoane vulnerabile, pentru a deturna în beneficiul propriu fondurile alocate din bugetul de stat!În această dimineață, am cerut tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu- ANPC, ANSVSA, ANPIS, ANPDPD, DSP- să declanșeze urgent o acțiune națională de control în toate centrele de îngrijire și asistență din România, finanțate din bani publici.

Le cer totodată celor care au obligația de a verifica respectarea condițiilor legale să sancționeze cu severitate maximă orice abatere care pune în pericol viața și sănătatea persoanelor vulnerabile din aceste centre! Voi urmări cu atenție desfășurarea acestor acțiuni!”, a scris, apoi, Marcel Ciolacu pe Facebook.

Un număr de 56 de bătrâni găsiţi în condiţii inumane în trei azile din localitatea Voluntari au fost transportaţi, marţi, de echipajele SMURD la spitale pentru a primi îngrijiri medicale.

Peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marţi, de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la mai multe azile, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

„Din fericire, doar patru persoane au avut nevoie de continuarea tratamentului într-o unitate spitalicească şi au rămas internate în unităţile medicale", a declarat căpitan de poliţie Bogdan Toma din cadrul IGSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel