Data publicării:

Avram Iancu a fost amendat în Germania. Valoarea, aproape cât un salariu de al său

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
Avram Iancu a fost amendat în Germania. FOTO: Facebook @Avram Iancu/Radu Ileana
Avram Iancu a fost amendat în Germania. FOTO: Facebook @Avram Iancu/Radu Ileana
Avram Iancu a fost amendat în Germania. Cu ce probleme se confruntă românul înainte de ultimii 100 de km de înot prin Rin.

Avram Iancu, care înoată în Fluviul Rin într-un demers pe care îl face pentru aderarea României la Spațiu Schengen, trece prin noi emoții în Germania. Astfel, după ce în urmă cu două zile a fost aștepta de Poliția din Germania, în urma unui apel făcut la 112, de data aceasta s-a lăsat și cu o amendă.

Concret, la borna 747 a fost așteptat de poliția din Düssendorf, care l-a luat ”la bani mărunți”. Motivul? A tăiat calea unui vas cu care s-a întâlnit în apele Rinului.

”La borna 747 m-a așteptat Poliția din localitate și m-a luat la bani mărunți. Un raport și o plângere al unui căpitan de vas, mai din amonte, imediat după Bonn, m-a ajuns din urmă.

Căpitanul s-a plâns și a raportat că i-am tăiat calea pe șenal și că a trebuit să facă o ușoară manevră de ocolire. Poliția din Düssendorf a fost însărcinată să-mi ia 500 de euro sau bunuri în această valoare în eventualitatea în care nu am banii. Aceasta este suma ce trebuie plătită la o astfel de abatere. Am achitat suma pe loc.

Luându-mă la bani și mai mărunți au constatat că în autorizația de înot scrie că trebuie ca cel puțin unul din însoțitori să aibă licență radio pentru transmisie navă-navă. N-are nimeni de la noi. Am mai luat o amendă de 56 de euro și pentru asta. I-am achitat și pe ăia. Un total de 556 de euro, aproape un salariu de-al meu, o cheltuială deloc prevăzută”, a scris Avram Iancu pe Facebook.

Probleme de logistică pentru ”ultima sută” din Germania

Și cum amenda pare că nu era de ajuns, înotătorul afirmă că se confruntă și cu o problemă de logistică, în special pentru cei 100 de km care mai sunt de parcurs pe teritoriul Germaniei.

”Problema cea mai mare este că mi-au suspendat dreptul de a intra în apă fără să fiu însoțit de cineva care are acea licență radio.

În acest moment mă dau de ceasul morții să găsesc prin porturi un neamț dispus să mă urmeze cu o barcă, parțial sau în totalitatea distanței care a mai rămas din Germania,100 de km, 3 zile distanță, sau cu caiacul”, a mai scris Avram Iancu, care a ținut să precizeze că deși avea dubii în a face public acest episod, el ”face parte din istorie”, mai mult, că este determinat să termine cursa, chiar dacă eforturile sale nu sunt doar cele din apă.

Citește și: Avram Iancu, alertă la 112-ul din Germania. Motivul pentru care a fost chemată Poliția

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel