Avocatul Robert Roșu rupe tăcerea după achitare. ”În momentul acela am simțit că Dumnezeu m-a îmbrățișat”. Informații GRELE din închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Avocatul Robert Roșu
Avocatul Robert Roșu
Avocatul Robert Roșu a făcut primele declarații după achitare. 

Cazul avocatului Robert Roșu a fost unul de notorietate, el fiind condamnat la închisoare pentru că și-a exercitat, în mod convingător, profesia de avocat. Cinci ani de închisoare au decis magistrații pentru el, pentru că a fost un avocat foarte bun. A stat în închisoare aproape un an, la Rahova și la Jilava. Condamnat în 17 decembrie 2020, a fost eliberat în 23 noiembrie 2021, în urma achitării. Achitarea a venit ca urmare a recursului în casație și a fost decisă de un alt complet al aceleiași instanțe care l-a condamnat, ÎCCJ. 

”Vestea a fost ca un trăsnet”

Avocatul Robert Roșu a vorbit, pentru Gândul.ro, despre condamnare și ce a urmat. El a spus că a primit vestea condamnării ca un șoc: ”Vestea a fost ca un trăsnet, nu numai pentru mine, ci pentru toată familia mea, pentru colegii mei și prietenii care mă cunosc. Am trăit sentimentul unei mari nedreptăți și apoi cel al unei mari neputințe.” Despre viața în închisoare, spune: ”Trebuia să învăț să rămân în picioare, orice ar fi.” Nu s-a gândit la grațiere și explică și de ce: ”Grațierea înseamnă clemență, iar eu nu aveam de ce să fiu iertat.”

”Încă am un gol în suflet din cauza asta”

Într-un an în închisoare, avocatul mărturisește că a ”evadat” citind 70 de cărți. 

De familie nu s-a putut apropia deloc: ”Contactul fizic cu membrii familiei a fost imposibil. Toate întâlnirile noastre au fost prin geam, nu am putut să-mi îmbrățișez soția, copiii, nici măcar să le ating mâinile. Încă am un gol în suflet din cauza asta. Mi-au lipsit enorm de mult. Mi-a fost greu să înțeleg de ce societatea a ajuns să mă pedepsească în acest fel, dar acestea sunt rigorile unui penitenciar de maximă siguranță, precum Rahova.” spune avocatul. 

Veste eliberării a primit-o de la Viorel Hrebenciuc, la câteva ore de la pronunțare. În acea dimineață, strânsese hainele murdare ale deținuților și le dusese la spălătorie. ”În momentul acela am simțit că Dumnezeu m-a îmbrățișat.” mărturisește el. 

Citește aici mai multe informații despre condamnarea și eliberarea avocatului Robert Roșu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel