Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Avocatul Poporului a fost sesizat cu privire la dificultățile de exprimare ale copiilor care au ratat doi ani de școală în format fizic.

Renate Weber a participat la emisiunea DC Anima de la DC News TV, moderată de Tudor-Tim Ionescu, discutând multiple subiecte conexe rolului său ca Avocat al Poporului. Printre teme s-a numărat și distanțarea socială impusă de autorități în timpul pandemiei de Covid-19, lucru împotriva căruia Renate Weber a militat insistent la acea vreme.

„Am fost îngrozitor de împotriva ideii de distanțare socială cum ne cereau în pandemie. Am spus tot timpul că trebuie o distanțare fizică, nu socială”, a explicat aceasta.

Perioadă propice dezvoltării sociale

Deși măsurile de protecție și-au avut rostul lor, copiii au fost ținuți în case și nevoiți să facă școală online, lucru ce le-a dăunat capacității de exprimare și abilităților de comunicare. În perioada adolescenței, tinerii se află într-un moment prielnic explorării sociale, lucru care nu a fost posibil din cauza situației din 2020-2022.

„Eu știu adolescenți care mergeau și se învârteau pe lângă școală că le era dor să fie în clasă și să interacționeze între ei”, a mai adăugat Weber.

Avocatul Poporului, sesizat în legătură cu situația

Astfel, Renate Weber a spus pe larg ce urmează să se întâmple, după ce instituția a fost sesizată cu privire la problemele de comunicare ale tinerilor.

„Avem un caz în care ne-am sesizat pentru că s-a constatat că copiii care au lipsit doi ani de la școală... >>> Vezi explicația și videoclipul complet pe DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel