Avocatul Poporului: Un ABUZ dar și un PERICOL de izbucnire a unor NOI FOCARE
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Renate Weber, Avocatul Poporului
Renate Weber, Avocatul Poporului
Potrivit Avocatului Poporului, condiționarea oamenilor de a se testa de COVID-19 înainte de internarea în spital este un abuz.

Potrivit Avocatului Poporului, oamenii nu pot fi condiționați să se testeze de COVID-19 înainte de a se interna în spital, informează Agerpres. Reacția Renatei Weber vine vine după ce mai multe persoane au reclamat în spațiul public că li s-a cerut drept condiție pentru internare să-și facă înainte testul pentru coronavirus. "Un abuz, dar şi un pericol de izbucnire a unor noi focare, în condiţiile în care nu toţi îşi permit costurile testării pe cont propriu", așa a catalogat Avocatul Poporului aceste fapte.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu pentru că rezolvarea urgenţelor medicale (altele decât cele generate de COVID-19), cât şi internările programate sunt de maximă importanţă pentru respectarea dreptului la sănătate al oamenilor.

Aşadar, persoanele care reprezintă urgenţe medicale sau sunt programate pentru internare, nu trebuie să fie condiţionate de efectuarea unui test COVID-19 în prealabil, susține aceasta. În situaţia în care o unitate spitalicească solicită unei persoane altceva, aceasta are tot dreptul de a se adresa unei instanţei judecătoreşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel