Avocatul lui Trump, contactat de procuratura din Manhattan pentru a aranja apariţia sa în faţa instanţei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Donald Trump / Foto Agerpres
Donald Trump / Foto Agerpres
Biroul Procurorul districtului Manhattan a anunțat joi seară că la contactat pe un avocat al lui Donald Trump pentru a organiza prezența sa în fața instanței din New York și, astfel, pentru a notifica oficial pe fostul președinte al SUA  cu privire la inculparea sa penală în cazul cumpărării tăcerii unei actrițe porno în 2016, transmite AFP.

'L-am contactat pe avocatul domnului Trump în această seară pentru a organiza predarea acestuia către procuratorul districtual din Manhattan (Alvin Bragg) pentru o audiere de a inculpare în fața unei curți supreme' din New York, a indicat, într-un comunicat scurt. , un purtător de cuvânt al parchetului din Manhattan, după ce juriul a votat pentru acuzarea fostului președinte al Statelor Unite.

Actul inculpării rămâne deocamdată necunoscută, la fel ca și date audierii, potrivit comunicatului de presă. Ulterior, avocata Susan Necheles a anunțat că audierea în care îi va fi adus la cunoștințele lui Donald Trump este programată pentru ziua de marți, precizează Agerpres.

În schimb, avocaţii fostului preşedinte american Donald Trump şi echipa de campanie a acestuia au respins vehement decizia de inculpare, condamnând ceea ce consideră a fi utilizarea instituţiilor în disputele politice.

"Preşedintele a fost inculpat. Nu a comis niciun delict. Vom contesta puternic în instanţă această inculpare cu caracter politic", au declarat Susan Necheles şi Joseph Tacopina, avocaţii lui Donald Trump.

"Aceasta nu este o inculpare pentru o infracţiune. Nu există nicio infracţiune. În schimb, această veste reprezintă inculparea unei naţiuni eşuate. Preşedintele Trump promite încheierea paşnică a războiului din Ucraina, destructurarea statului paralel şi plasarea Americii pe primul loc. Elitele politice şi cercurile de putere au transformat în armă sfera structurilor guvernamentale pentru a încerca să îl oprească. Vor eşua", a reacţionat echipa de campanie electorală a lui Trump, conform postului NBC News.

Fostul preşedinte american Donald Trump, care şi-a anunţat candidatura în scrutinul prezidenţial din 2024, a fost pus sub acuzare de o instanţă judiciară din oraşul New York într-un caz privind plăţi ilegale făcute în campania electorală din 2016. Unul dintre avocaţii lui Donald Trump a anunţat că a fost înştiinţat despre decizia de inculpare luată de juriul unei instanţe judiciare din Manhattan. Fostul preşedinte este acuzat de presupusa furnizare de informaţii false despre plăţi ilegale efectuate în campania electorală din 2016 către o femeie care pretindea că a avut o relaţie cu el, informează agenţia The Associated Press.

Vezi și: Trump, discurs cu iz de avertisment. Ce consecinţe anunţă fostul preşedinte dacă va fi inculpat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel