Data publicării:

Avocatul lui Șoșoacă recunoaște că nu-i cunoaște pe cei care vor veni la protestul fermierilor. Petre Mircea-Bogdan a cedat nervos în direct, la Antena 3 CNN

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Antena 3 CNN
Antena 3 CNN
Avocatul Dianei Șoșoacă, Petre Mircea-Bogdan, cel care a primit autorizație de la Nicușor Dan pentru organizarea unui protest în Piața Constituției din Capitală, nu-i cunoaște pe fermierii care vor veni la miting.

Avocatul Petre Mircea-Bogdan a fost invitat, vineri seară, la Antena 3 CNN, la emisiunea moderată de Cătălina Porumbel, unde a recunoscut că nu îi cunoaște pe cei care vor veni la protestul autorizat de primarul Nicușor Dan în Piața Constituției din Capitală. În plus, acesta nu a putut răspunde la mai multe întrebări și chiar s-a enervat în momentul în care i s-a spus că nu este un organizator, ci un instigator pentru protestatarii de la marginea Bucureștiului.

„De ce nu v-ați dus la Federațiile de transport să vă adresați și ați mers la doamna Șoșoacă?“, a întrebat Cătălina Porumbel.

„Eu am făcut primul pas și s-a admis protocolul. Există numărul meu de telefon în protocol, mă puteau contacta și spuneau că doresc să vină ... cu sufletul deschis“, a precizat avocatul Petre Mircea-Bogdan.

„Dumneavoastră nu vreți să recunoașteți că este protest politic, pentru că dacă nu ar fi politic, dumneavoastră ați fost invitat la Primăria Capitalei alături de cei 100 de fermieri care dețin 100 de tractoare. Până să faceți solicitarea, dumneavoastră ați avut cereri din partea fermierilor să se deplaseze la acest protest cu mașinile aprobate de Primăria Capitalei?“, a întrebat un invitat al emisiunii.

„Dreptul de a petiționa este un drept fundamental“, a replicat Petre Mircea-Bogdan.

„Domnul avocat, v-a cerut vreun fermier să mergeți să faceți această solicitare la Primăria Capitalei?“, a insistat Cătălina Porumbel.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Protest cu 100 de camioane, aprobat de Nicușor Dan. Avocat Bărbuceanu: S-a putut da această autorizație doar cu încălcarea legii

Avocatul Dianei Șoșoacă nu știe nici cine va veni la protest, nici cine îl va ajuta cu organizarea

„Nu mi-a cerut niciun fermier, ci am făcut-o personal, în calitate de cetățean și prin prisma simțământului civic. În 10 ianuarie am depus adeziune la S.O.S. România, care nu știu dacă a fost acceptată“, a spus avocatul Petre Mircea-Bogdan.

„Dânsul a recunoscut că, de fapt, nu știe cine va veni. Nu-mi dau seama cum controlează desfășurarea. Decizia lui Nicușor Dan e una politică și va răspunde pentru asta, pentru asocierea cu Șoșoacă. Cum să fie corect făcut dacă nu se știe cine va veni, care este raportul organizatorului etc“, a punctat Val Vâlcu.

„15.000 de utilaje, cum a fost în solicitarea fermierilor, nu era posibil, că nu aveau cum să încapă...“, a spus senatorul USR Simona Spătaru.

„Care sunt cele 100 de utilaje? Îi cunoașteți pe fermieri?“, a insistat Val Vâlcu.

„O să fie responsabil (n.r. avocatul Petre Mircea-Bogdan)“, a adăugat Simona Spătaru.

„Cine strânge lista cu date personale ale fermierilor și transportatorilor care doresc să participe la protestul organizat de dumneavoastră“, a întrebat Cătălina Porumbel.

„Oameni care vor să mă ajute“, a spus avocatul.

„Cine?“, a întrebat din nou Cătălina Porumbel.

„În acest moment nu-i pot identifica“, a răspuns Petre Mircea-Bogdan.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Ce va face Nicușor Dan dacă vor fi 103 camioane la protest. Bucureștiul, blocat. Florin Durgheu semnalează un risc mare: Dacă trec pe acolo poate fi dezastru

„Vi se pare că sunteți un organizator? În momentul în care ați făcut cererea erați un organizator sau un instigator?“, a întrebat Val Vâlcu, moment în care avocatul s-a enervat și i-a replicat jurnalistului „instigator puteți fi dumneavoastră la ce vreți“.

„Eu am recurs la dreptul constituțional de a petiționa...“, a replicat avocatul.

„Dar organizatorul? Organizatorul?“, a insistat Val Vâlcu.

„Petre Mircea-Bogdan“, a răspuns avocatul, adăugând „vrei să-ți arăt protocolul ca să ...?“.

„Și cum îi organizați pe unii pe care nu îi cunoașteți?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Cu multă disciplină, respectând legea“, a spus Petre Mircea-Bogdan.

„Câte revendicări?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Eu am două. Cea mai importantă revendicare care trebuie să fie comună pe toate listele este amnistia și grațierea față de dosarele care s-au întocmit.“, a spus avocatul.

CITEȘTE ȘI       -      Prefectul Capitalei susține că Nicușor Dan a aprobat protestul Dianei Șoșoacă, nu pe cel al fermierilor

„Vă referiți la cei care au condus între două parcele?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Toți cei care au fost sancționați contravențional și penal de la momentul începerii protestului“, a replicat avocatul.

„Problema fermierului e că el se mută cu tractorul de pe o parcelă pe alta“, a spus Val Vâlcu.

„Problema va fi peste 1-2 ani, când va rămâne fără permis.“, a spus avocatul.

„Pentru cine vrea să vină la protest, unde vă trimit datele?“, a întrebat Cătălina Porumbel.

„Pe adresa mea de e-mail și pe numărul de telefon“, a spus Petre Mircea-Bogdan.

„Păi doamna Șoșoacă a spus să trimită pe e-mailul partidului“, a spus Cătălina Porumbel.

„E sau nu protest politic?!“, a spus Cătălina Porumbel.

„Dumneavoastră aveți dreptul de a strânge aceste date personale?“, a întrebat Val Vâlcu, avocatul spunând că nu știe.

„Am 200 de solicitări de la oameni care vor să participe. Eu să accept solicitările în ordinea în care vin. Trebuie să le depun până mâine la ora 15“, a mai precizat avocatul Petre Mircea-Bogdan.

CITEȘTE ȘI       -      Fermierii de la Afumați refuză să meargă la protestul din Piața Constituției: ”Voi ați adus țara pe marginea prăpastiei, voi ar trebui să o aduceți înapoi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel