Data actualizării:
Data publicării:

Avocatul lui ÎPS Teodosie, primele declarații după ce a început ancheta DNA. "A fost luat pe nepregătite"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Avocatul lui ÎPS Teodosie, primele declarații după ce a început ancheta DNA. "A fost luat pe nepregătite" / Foto: Agerpres
Avocatul lui ÎPS Teodosie, primele declarații după ce a început ancheta DNA. "A fost luat pe nepregătite" / Foto: Agerpres

Avocatul lui ÎPS Teodosie a făcut primele declarații după ce a început ancheta DNA.

Avocatul lui ÎPS Teodosie a făcut primele declarații după ce a început ancheta DNA în care arhiepiscopul Tomisului este acuzat de cumpărare de influență.

VEZI ȘI: ÎPS Teodosie, acuzat de cumpărare de influență. Avocat Bărbuceanu: Care e pedeapsa pe care o riscă

"Înaltpreasfințitul Teodosie, ieri, când a fost la DNA, a și solicitat, bineînțeles, un termen în sensul acesta pentru a putea să vedem dosarul. Vom formula o cerere de fotocopie la dosarul acesta și acces la dosar, iar ulterior ne vom face strategia în funcție de acest aspect. Nu a fost nicio audiere pentru că practic nu am dat niciun fel de declarație, ne-am folosit de acest drept la tăcere momentan.

E o strategie pe care o fac în toate dosarele. Până nu cunosc actele dosarului, nici nu pot să dau declarații cu clienții mei și mai ales cu Înaltpreasfințitul Teodosie, care a fost luat pur și simplu pe nepregătite să vină să dea niște declarații. Trebuia trimisă o citație și să poată să meargă oricând, dar se pare că ieri la Constanța s-a făcut totul pe repede înainte, în așa fel încât să poată să fie emis acel comunicat că Înaltpreasfințitul Teodosie are calitatea de suspect.

Avocat: Este vorba doar despre o complicitate la cumpărare de influență

Nu a fost remisă nici o sumă de bani. Este vorba doar despre o complicitate la cumpărare de influență și nu o cumpărare propriu-zisă de influență, nu s-au dat banii respectivi. Dacă vă veți uita pe materialul care a apărut în spațiul public, acolo se vorbește despre emiterea într-adevăr a unei sume de bani ulterior momentului la care teoretic s-ar fi obținut acea sumă de la secretariatul pentru culte, însă totul a fost de fapt un scenariu. Banii nu au fost remiși niciodată, nu s-a discutat niciodată care este suma concretă, unde să fie remisă.

A fost mai degrabă o chestiune de conveniență în sensul de a fi amabil cu interlocutorul tău și nicidecum nu s-a vorbit nici o clipă în mod serios, cu calcule precise, când să fie dați banii. De asta, dacă vă veți uita pe materialul respectiv, veți vedea că nu s-a promis că în data, locul și suma care ar fi urmat, așa cum spus procurorii, să fie remisă pentru cumpărarea de influență", a declarat Adrian Cuculis, avocatul lui ÎPS Teodosie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel