Data publicării:

Avocații lui Djokovic spun că acesta a avut COVID-19 în 16 decembrie şi a primit scutire de la vaccinare

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Sport
WhatsApp
Novak Djokovic
Novak Djokovic
Răsturnare de situație: Djokovic ar fi avut COVID-19 în 16 decembrie.

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a primit o scutire de la vaccinare pentru a intra în Australia după o infecție cu SARS-CoV-2 în 16 decembrie, spun avocații săi în documentele depuse sâmbătă la instanță.

Lui Djokovic i s-a interzis intrarea în Australia după ce a aterizat la Melbourne săptămâna aceasta pentru a juca la Australian Open pentru că nu era vaccinat.

Avocații starului au spus că Nole a avut COVID-19 în 16 decembrie, potrivit BBC.

Cel mai bun jucător de tenis din lume se află în prezent într-un centru de detenție pentru imigranți înaintea unui proces care va avea loc luni.

Cazul său a stârnit un mare protest în Australia și a făcut furori în întreaga lume.

Djokovic, în vârstă de 34 de ani, s-a declarat împotriva vaccinării și a primit o scutire medicală pentru a juca în turneu. Decizia i-a înfuriat pe mulți australieni obișnuiți.

Miercuri, oficialii Australian Border Force (ABF) au declarat că jucătorul „nu a furnizat dovezi adecvate” la aeroportul din Melbourne, deoarece o infecție anterioară nu a fost un motiv valid pentru a intra fără vaccinare.

În documentele instanței publicate sâmbătă, avocații lui Djokovic au spus că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în țară și i-a fost acordată o „exceptare medicală de la vaccinarea COVID” de către Tennis Australia din cauza infecției sale recente, potrivit Mediafax.

Familia Djokovic: Îl umilesc pe Novak pentru a călca în picioare Serbia și poporul sârb

Familia lui Novak Djokovic a declarat că acesta a fost victima unei „agende politice” în Australia. Sportivului sârb i s-a refuzat joi intrarea în ţară pentru a-şi apăra titlul la Australian Open.

Djokovic se află într-un hotel de carantină din Melbourne, după ce avocaţii săi au obţinut un acord pentru ca el să rămână în ţară pâna luni, când se judecă contestaţia depusă de sportiv.

„Îl ţin în captivitate. Îl umilesc pe Novak pentru a călca în picioare Serbia şi poporul sârb. Morrison (premierul australian) şi cei ca el au îndrăznit să-l atace pe Novak pentru a îngenunchea Serbia. Serbia a arătat întotdeauna că provine dintr-o naţiune mândră”, a declarat joi tatăl lui Djokovic, Srdjan, reporterilor din Belgrad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel