Avocații lui DD: Autoritățile încearcă să-l discrediteze pe patronul OTV
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
fenechiu
fenechiu

Faptul că la presă a ajuns un document potrivit căruia compania Gliding Ltd Amsterdam a susţinut că Dan Diaconescu deţine suma de 46 milioane euro într-un cont dintr-o bancă olandeză, demonstrează că autoritățile încalcă, din nou, clauza de confidențialitate, în încercarea lor tot mai evidentă de discreditare a patronului OTV, consideră avocații lui DD.

De altfel, avocatul Daniel Fenechiu a confirmat existenţa documentui respectiv şi a acuzat partenerii de negociere, autorităţile, de furnizarea în presă a unor documente confidenţiale

”Sunt rezerve ale lui Dan Diaconescu în legătură cu onestitatea şi păstrarea unor informaţii confidenţiale. Aceste principii au fost prima dată încălcate cu publicarea ofertei. Nu putem fi acuzaţi că nu am înaintat planul de afaceri. Dacă azi, un document confidenţial, care a fost înaintat unor entităţi care erau obligate să păstreze confidenţialitatea - Eximbank şi OPSPI - a ajuns în presă. Este un fapt grav care se încadrează într-o tendinţă din ce în ce mai evidentă de a încerca să îl discrediteze. Este un document care avea caracter confidenţial”, a declarat Daniel Fenechiu, citează Agerpres.

Totodată, avocatul lui Dan Diaconescu a precizat că negocierile cu OPSPI vor continua.

În cursul zilei de joi, firma Gliding Ltd Amsterdam a trimis o informare către Ministerul Economiei din București, dar și către DIP SOVGroup LLC Moscova, în care confirmă că Dan Diaconescu are într-un cont cei 46 milioane de euro, necesare pentru achiziționarea acțiunilor de la Oltchim.  „Vă confirmăm prin prezenta că domnul Dan Diaconescu dispune de suma de 46 de milioane de euro într-un cont al HSBC Olanda”.

Ministerul Economiei a cerut o confirmare de la instituţia bancară pomenită în adresă, însă demersul nu a dus la niciun rezultat. HSBC nu a confirmat, deocamdată, dar nici nu a infirmat existenţa banilor atribuiţi lui Dan Diaconescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel