Avocata Elenei Udrea: Am început demersurile pentru sesizarea UE pentru că trebuie făcut cunoscut abuzul în dosarul "Gala Bute"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Avocata Elenei Udrea: Am început demersurile pentru sesizarea UE pentru că trebuie făcut cunoscut abuzul în dosarul "Gala Bute"
Avocata Elenei Udrea: Am început demersurile pentru sesizarea UE pentru că trebuie făcut cunoscut abuzul în dosarul "Gala Bute"
Avocații Elenei Udrea intenționează să sesizeze instituțiile europene din domeniul justiției în legătură cu dosarul "Gala Bute".

Silvia Uscov, unul dintre avocații Elenei Udrea, a declarat că echipa de apărători pregătește și adrese către instituțiile europene din domeniul justiției, pe lângă plângerile transmite către instituțiile juridice din România.

„Ne-am adresat Direcției de Apărare a Constituției din SRI în dosarul "Gala Bute". Este o unitate puțin cunoscută de public a celor de la SRI, ea apără și urmărește respectarea Constituției. Este un demers pentru "Gala Bute", dar și în alte spețe. Nu este sigura autoritate la care am făcut solicitări. Am sesizat Parlamentul României, în special comisiile de cercetare a abuzurilor și corupției. Sunt curioasă ce grup parlamentar este dispus să își asume o astfel de solicitare a acestor împrejurări. Nu contează dacă vorbim de Elena Udrea sau de orice alt cetățean român. Vreau să văd adevărul clasei politice actuale, dacă este cineva interesat cu adevărat de respectarea drepturilor românilor. Am solicitat și Ministerului Justiției, CSM, Înalta Curte de Casație. Am sesizat toate autoritățile de la noi care ne pot oferi un răspuns.”, a declarat Silvia Uscov, unul dintre avocații Elenei Udrea.

Silvia Uscov: Elena Udrea deja are 300 de zile executate din pedeapsă

Avocata Silvia Uscov a mai spus că deja echipa de apărători ai Elenei Udrea au început să sesizeze și instituțiile europene din domeniul justiției în legătură cu dosarul "Gala Bute".

”Am început demersurile pentru sesizarea UE. Tot avem rapoarte pe țară, care se referă la drepturi, mai există un raport despre respectarea statului de drept. Suntem în legătură cu membri ai altor state și vom face aceste demersuri, pentru că trebuie făcut cunoscut abuzul în dosarul "Gala Bute". Udrea vrea să se rejudece acest proces, pentru că toți ceilalți au primit acest drept. Nu înțeleg de ce ea nu poate. Ea a fost judecată de două ori de completuri nelegal constituite. Elena Udrea deja are 300 de zile executate din pedeapsă.”, a mai declarat avocata Silvia Uscov în emisiunea „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea Plus, moderată de Anca Alexandrescu.

Elena Udrea, nouă amânare la ÎCCJ/ Când află dacă va fi eliberată sau nu

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru 29 iunie pronunțarea în cazul recursului în casație introdus de Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului cere, prin această cale extraordinară de atac, eliberarea în dosarul „Galea Bute” în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

Elena Udrea a ajuns pe 16 iunie în România, la câteva zile după ce autoritățile bulgare au decis extrădarea sa. Elena Udrea s-a aflat în custoria autorităților bulgare, după ce fostul ministru a fost prins în 7 aprilie, la granița dintre Bulgaria și Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul "Gala Bute".

"Cine se teme de rejudecarea Galei Bute? Am citit motivarea halucinantei Decizii a ÎCCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, și sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestației mele în anulare. Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din țară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanță din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, și, chiar de către niște judecători pe care eu îi consider dintre cei profesioniști!", a scris Elena Udrea. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel