Avocado umplut cu ton: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Avocado umplut cu ton - nu ai mâncat niciodată ceva mai bun. Sursa - Pexels
Avocado umplut cu ton - nu ai mâncat niciodată ceva mai bun. Sursa - Pexels
Avocado umplut cu ton îi va mulțimi pe toți gurmanzii fără excepție. 

Acest fel de mâncare este foarte ușor de preparat. În plus, avocado conține o cantitate imensă de substanțe utile sănătății noastre.

Ingrediente:

avocado - 2 bucăți, 

conserve de ton - 120 grame,

roșii uscate - 1 lingură,

nuci Pecan - 1 lingură

sare după gust.

Metoda de preparare

Scoateți sâmburii de avocado. Scoateți cu grijă pulpa cu o lingură sau un cuțit. Tăiați-o în cuburi. Amestecați avocado cu ton, roșiile uscate, nucile Pecan tocate și sare. Umpleți jumătățile de avocado cu pasta obținută. Poftă bună!

Cu acest truc, orice avocado se va coace în doar 10 minute: încearcă-l și nu vei regreta

Avocado este un fruct cu gust de unt și poate fi procesat în nenumărate moduri. Fie într-o salata, fie ca o cremă tartinabilă sau ca masca de față, acest fruct are de toate. Singura problemă este că, rareori, avocado este comestibil imediat. De obicei, are nevoie de încă câteva zile pentru a se maturiza.

Cu acest truc poți mânca  avocado imediat ce l-au adus de la magazin. Problema cu avocado este că sunt rareori sunt coapte când le cumperi. Motivul este că în țările tropicale acestea fructe sunt recoltate înainte de a fi coapte pentru a putea fi transporte și depozitate. Dar un avocado necopt nu are  un gust atât de bun ca cel copt. Gustul unui avocado necopt este mult prea amar și trebuie să așteptați câteva zile înainte de a-l mânca.

Legume delicioase la cuptor, gata în 10 minute: rețeta pe care chiar și copiii o vor adora 

Cum îți poți da seama dacă un avocado este copt sau nu? E suficientă o singură privire! Deși sunt greu de evaluat, există un truc care îți va spune ce trebuie să știi. Tot ce trebuie să faci este să rupi codița. Dacă zona este închisă la culoare, atunci avocado nu este prea copt și va avea un gust prost.  Dacă zona este verde, avocado este perfect!  

Păstrează cuțitele într-un recipient cu orez: trucul bunicii te va cuceri

Cu acest truc, avocado va fi copt în doar 10 minute. Și cum va funcționa? Cu ajutorul cuptorului. Înveliți fructele în folie de aluminiu și puneți-le în cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de zece minute. Un avocado mic va fi moale în doar 10 minute. Dacă este mai mare, poate dura mai mult, chiar și până la patruzeci de minute.

Cum se păstrează lămâile proaspete mai timp: ai nevoie de un borcan și o lumânare


Avocado trebuie apoi să se răcească  câteva minute înainte de a-l putea mânca. Trucul funcționează, deoarece căldura eliberează gazul etilenă din fructe. Acest gaz este responsabil pentru procesul de coacere, motiv pentru care avocado se coace mai repede la cuptor.

Totuși, vă sfătuim să folosiți avocado copt în rețete. De fapt, gătit la cuptor, i se poate schimba gustul. Dar acest truc este ingenios  pentru situații de urgență!

BONUS. Cum să elimini substanțele nocive din carnea de pui: prepară o saramură din trei ingrediente și pune carnea în ea 

Carnea de pui, crescuți în fermele avicole, conține adesea hormoni de creștere și antibiotice.

Pentru a elimina substanțele nocive din carnea de pasăre, ar trebui să preparați o saramură, în care veți ține carnea de pui câteva ore. Saramura se prepară din trei ingrediente.

Vei avea nevoie de: 

apă - 1 litru;

sare - 3 linguri,

acid citric - 1 linguriță.

Procedura de preparare  

 

Alegeți o oală mare în care veți pune apă. Adăugați sarea și acidul citric. Amestecați bine până se dizolvă sarea.

Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară

Carnea de pui se pune, pentru 3 ore, în oala cu saramură. Îl puteți pune întreg sau porționat. O condiție importantă este că puiul trebuie să fie complet scufundat în saramură.

Dacă puiul este mare, atunci numărul ingredientelor de care aveți nevoie crește de 2-3 ori.

Din tulpini de usturoi și câteva ouă poți pregăti ceva incredibil de delicios. Iată rețeta

După 3 ore, puiul se spală sub un jet de apă și poate fi gătit. În același timp, trebuie să rețineți că carnea va absorbi o parte din sarea din saramură, așă că nu mai sărați mâncarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel