O avocată a făcut plângere la CSM după ce a fost dată afară de o judecătoare. Reacția lui Cristi Danileț
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
danilet cristi
danilet cristi
Avocații din Cluj se revoltă după ce o judecătoare numită prin decret prezidențial la începutul anului a dat afară o avocată pentru că i-a comentat deciziile, nu a mai primit-o în sală și a lăsat persoana acuzată fără apărare. 

"Am fost uluită şi şocată de ce s-a întâmplat. Instanţa, socotind că am criticat soluţia pe care a luat-o, pe un ton ameninţător mi-a pus în vedere să ies afară din sală”, a spus avocata Kapcza Mikolt, potrivit Digi 24

A încercat să se întoarcă în sala de judecată, însă... "Din nou, doamna judecător, foarte nervoasă a spus că cheamă jandarmii, suspendă şedinţa pentru că eu nu am dreptul să reintru în sală", a completat avocata. 

Avocatul a depus imediat plângere la Consiliul Superior al Magistraturii şi spune că în cei 36 de ani de când profesează nu a reclamat niciodată vreun magistrat. Cazul este anchetat de Inspecţia judiciară. "Face verificări să vadă dacă comportamentul doamnei judecător atrage sau nu atrage vreo încălcare a legii cu privire la disciplina magistraţilor. CSM va interveni numai dacă Inspecţia Judiciară va sesiza lucrul acesta", a spus Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel