Aviz Cîțu. Zamfir, SURPRINS: ”Discrepanță uriașă între poziții și vot!”. Acuzații grave
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Daniel Zamfir
Daniel Zamfir
Daniel Zamfir a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre avizul dat lui Florin Cîțu, despre cum s-au împărțit voturile pe partide, dar și care este părerea sa despre obiectivele ministrului demis. 

"Singurul partid care a votat împotriva lui Florin Cîțu a fost PSD. Restul, reprezentantul Pro România în Comisie, PMP și UDMR și binînțeles USR, au votat pentru învestirea lui Cîțu. Ce m-a surprins a fost discrepanța uriașă între pozițile din Comisie, adică cel de la PMP l-a criticat vehement pe ministrul Cîțu, la fel cei de la USR. Și cel de la Pro România a avut chiar o observație extrem de pertinentă în legătură cu faptul că cel care se ocupă de jocurile de noroc este chiar consilier al prim-ministrului Orban și poate fi chiar un conflict de interese. Pozițiile au fost foarte pertinente, în schimb la vot... nu știu ce s-a întâmplat", a declarat Daniel Zamfir, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Minte cu nonșalanță

"Pe de altă parte, eu am constatat din nou cu câtă nonșalanță minte public ministrul demis al Finanțelor. A fost pentru mine o nouă confirmare a faptului că omul ăsta, tot ceea ce face, face împotriva intereselor românilor și în favoarea sistemului financiar - bancar, pentru că în mod voit, că nu a răspuns la aceste întrebări, a crescut deficitul ca să vină ulterior să spună: uite, eu și PNL, într-un act major de responsabilitate, am coborât deficitul uriaș lăsat de PSD în niște limite acceptate de Uniunea Europeană. Faptul că a umflat deficitul, avem proba clară că deficitul a fost cu bună știință umflat, numai dacă vorbim despre faptul că factura pentru celebrele rachete, care putea fi plătită în luna februarie a anului 2020, a fost plătită în avans", a completat Zamfir.

”Obiectivul lui Cîțu este să justifice auteritatea care ca urma”

"De asemenea, creanța pentru frații Micula tot așa, putea fi plătită până în luna februarie a anului 2020, el a plătit-o la sfârșitul anului. Iată două plăți care au fost făcute anticipat, tocmai ca să crească deficitul. În plus, și plățile făcute la rambursarea TVA-ului, neverificate în totalitate, plățile către PNDL- la fel, neverificate și aici chiar Ministerul Dezvoltării atenționase că sunt recepții care nu sunt în regulă. Ei bine, de ce ai plătit aceste facturi? Nu cumva ca să umfli în mod voit deficitul? Eu cred că obiectivul domnului Cîțu este să justifice auteritatea care ca urma, probabil un nou acord cu Fondul Monetar Internațional", a adăugat el. 

Citește și: Zamfir l-a prins la înghesuială pe Cîțu. "Simulacrul penibil nu interesează pe nimeni"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel