Avionul privat închiriat de Iohannis. Ciolacu: Un stat de mărimea și cu pretențiile României merită să aibă o aeronavă prezidențială
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 08 Martie 2023, 14:09
WhatsApp
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că România merită să aibă o aeronavă prezidențială.  

„Ce ne dorim de la România, în viitor? Ne dorim o Românie normală, în care șeful statului are o aeronavă și cu demnitate reprezintă România pentru că este președintele pe care noi l-am ales? Eu cred că un stat de mărimea, de pretențiile României și cu poziția României în interiorul Uniunii Europene și în NATO merită să aibă o aeronavă prezidențială”, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Vreau să înțelegeți foarte bine faptul că o aeronavă prezidențială nu înseamnă că doar președintele merge cu ea în deplasările externe. Aeronava trebuie să fie pusă la dispoziția statului român. A venit momentul să luăm și această decizie. Nu ne dorim să rămânem în continuare, la fel ca la pensiile speciale, în această dispută prin care politicienii încerc să prindă unul sau două procente peste noapte, făcând praf toate instituțiile statului român. Este decizia noastră dacă ne dorim să construim în continuare, având exemplul statelor dezvoltate, care au toate aeronave prezidențiale”, a continuat Marcel Ciolacu.

Și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), consideră că este necesar ca România să aibă o aeronavă oficială.

'O chestiune pe care statul român, din punctul meu de vedere, trebuie să o rezolve şi îmi asum acest lucru, chiar dacă voi atrage critici. La fel cum alte state din lumea aceasta au o aeronavă oficială, eu cred că şi statul român e necesar să aibă aşa ceva, care să deservească Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi celelalte instituţii, pentru că de foarte multe ori, poate e cazul şi acum, la această vizită (a preşedintelui Klaus Iohannis în Japonia - n.r.), inclusiv dumneavoastră, presa, când mergeţi în anumite deplasări, cred că ar fi mult mai facil să se întâmple în mod organizat şi împreună cu toată delegaţia oficială. Eu cred că e un standard pe care trebuie să îl atingem şi noi şi e nevoie de aşa ceva', a spus Grindeanu la Palatul Parlamentului.

Sorin Grindeanu a mai spus că subiectul cumpărării de către stat a unui avion prezidenţial este mai vechi şi 'toată lumea a fugit de aşa ceva', pentru că nu au vrut să fie li se reproşeze astfel de cheltuieli.

'Eu cred că e necesară această cheltuială. (...) În momentul în care ai o aeronavă de acest tip, cum vorbeam mai devreme, cred că lucrurile sunt transparente la maxim, pentru că sunt cât se poate de clare. De aceea, eu consider că - sigur, nu se poate pe bugetul anului 2023 sau în viitorul imediat apropiat - în viitor trebuie să ne asumăm lucrurile astea, chiar dacă ar putea părea, dacă o judeci într-o cheie populistă, că e un minus. Nu e aşa', a afirmat Grindeanu. Ministrul Transporturilor a precizat că pe vremea în care a fost premier a mers în vizite doar cu avioane Tarom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?