Data actualizării:
Data publicării:

Avionul oficial al premierului canadian Justin Trudeau s-a defectat, din nou. Al doilea astfel de incident din ultimele patru luni.

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Avionul premierului canadian Justin Trudeau s-a defectat în timpul unei călătorii în Jamaica.

Forțele armate canadiene au declarat vineri că au fost nevoite să trimită un al doilea avion cu o echipă de reparații pentru a rezolva problema.

Trudeau se afla pe insula din Caraibe pentru o vacanță în familie.

În septembrie anul trecut, plecarea lui Trudeau din India a fost amânată cu două zile din cauza unei defecțiuni mecanice.

Premierul, care trebuie să călătorească cu un avion militar din motive de securitate, a zburat în Jamaica pe 26 decembrie.

Problema a fost descoperită pe 2 ianuarie, relatează CBC News.

O zi mai târziu, al doilea avion a transportat o echipă de întreținere pentru a o repara pe prima, a declarat o purtătoare de cuvânt a departamentului de apărare al Canadei pentru postul de televiziune.

Trudeau a suferit o serie de incidente de călătorie în ultimii ani

El a revenit pe 4 ianuarie, așa cum era programat inițial.

Ambele avioane erau avioane CC-144 Challenger, achiziții relativ noi ale Forțelor Armate Canadiene.

Trudeau a suferit o serie de incidente de călătorie în ultimii ani.

În septembrie, plecarea sa de la Delhi în urma unui summit G20 a fost întârziată în mod jenant după ce avionul său a întâmpinat o problemă mecanică nespecificată.

În timpul campaniei sale de realegere în 2019, un autobuz care transporta jurnaliști s-a ciocnit cu aripa unui avion închiriat de partidul liberal al lui Trudeau.

Mai târziu, în același an, el a fost nevoit să folosească un avion de rezervă pentru a participa la un summit NATO la Londra, după ce avionul original a fost avariat într-un accident de hangar.

Însă a fost descoperită o problemă și la aeronava de rezervă, iar premierul a fost nevoit să folosească o a treia aeronavă pentru a se întoarce acasă, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel