Avionele din Rusia NU mai au voie să aterizeze în Germania. Care este motivul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Germania suspendă zborurile din Rusia / Foto: Pixabay
Germania suspendă zborurile din Rusia / Foto: Pixabay
Guvernul german a suspendat sosirea zborurilor companiilor din Rusia.

Germania a interzis aterizarea pe teritoriul său a avioanelor ruseşti, transmite Reuters. Decizia Guvernului german vine ca răspuns la absenţa autorizaţiei din partea Moscovei pentru zborurile Lufthansa către Rusia, a anunțat, miercuri, Ministerul Transporturilor de la Berlin.

Site-ul aeroportului din Frankfurt a arătat că două zboruri, unul operat de Lufthansa și unul de Aeroflot din Rusia, au fost anulate miercuri seara. Totuși, compania Lufthansa, a declarat că se așteaptă ca „alte zboruri de pasageri către Rusia programate pentru luna iunie să fie autorizate rapid”.

Când vor fi permise zborurile din Rusia

Ministerul german al Transporturilor a declarat că a răspuns după ce autoritatea rusă de aviație FATA nu a reînnoit la timp drepturile de zbor ale Lufthansa pentru iunie. Acesta ar fi motivul pentru care autoritățile federale au refuzat să acorde permisiunea companiilor aeriene ruse de a folosi spațiul aerian al Germaniei. În urma acestei decizii, mai multe curse ale Aeroflot şi S7 au fost anulate.


"Pe baza reciprocităţii, Oficiul Federal de Aviație nu a furnizat alte aprobări pentru zboruri efectuate de companiile aeriene rusești", a declarat ministerul miercuri, adăugând că va permite companiilor aeriene ruse să reia zborul imediat ce rutele Lufthansa vor fi aprobate.

Disputa a urmat demersurilor Uniunii Europene de a opri zborurile către Rusia să traverseze spațiul aerian din Belarus după ce Minsk a folosit o aparentă amenințare cu bombă falsă pentru a forța un avion al companiei Ryanair să aterizeze și apoi a arestat la bord un jurnalist disident. Ulterior, Moscova a refuzat să aprobe planurile de zbor actualizate de la mai multe companii aeriene europene care au solicitat ca avioanele lor să ajungă în Rusia fără să traverseze Belarusul. Zilele trecute au fost anulate și două curse aeriene din Franţa şi Austria cu destinația Moscova, tot din cauză că autorităţile ruse nu au permis schimbarea traseului. 

VEZI ȘI: Zboruri din Europa spre Moscova, anulate din cauza refuzului Rusiei de a schimba culoarul de zbor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel