Avion rusesc, survol deasupra unei baze NATO. Radu Tudor: Este un avertisment din partea Rusiei. Vrea un adversar, nu un partener
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Jurnalistul Radu Tudor afirmă, după ce o aeronavă rusească a survolat o bază NATO din Lituania chiar în timpul unei conferinţe de presă, că Rusia a dat un nou semn de agresiune oficialilor NATO. 

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, și președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, au fost scoși din conferința de presă de la o bază NATO, după o potențială amenințare, transmite Realitatea Plus. Două avioane Eurofighter au decolat ca să intercepteze o aeronavă neidentificată. Ar fi vorba despre un avion rusesc. 

Armata s-ar fi confruntat cu o alertă reală de securitate, iar alarma ar fi pornit exact când președintele lituanian făcea declarații în fața presei. Premierul Spaniei și președintele Lituaniei au fost evacuați de urgență. Baza militară NATO se află în Lituania. Avionul rusesc nu ar fi avut un plan de zbor, iar la aceste momente este neidentificat. Premierul Spaniei se află într-un turneu de trei zile în țările Baltice și a participat la o misiune NATO în această bază militară. El ar urma să își continue călătoria oficială și se va întâlni și cu premierul Lituaniei. 

VEZI Amenințare la o bază NATO. Înalți oficiali, EVACUAȚI

Radu Tudor: Avertisment din partea Rusiei 

"Provocările se ţin lanţ asupra aeronavelor NATO, asupra demnitarilor NATO, asupra celor implicaţi în exerciţii de apărare în flancul estic. Nu este doar o atitudine neprietenoasă, ci un avertisment din partea Rusiei că toate cererile pentru dialog, pentru un comportament în respectul legilor şi a dreptului internaţional sunt pur şi simplu ignorate. NATO vrea ca Rusia să fie un partener de dialog, dar din păcate astfel de evenimente ne avertizează că Rusia nu vrea sub nicio formă să aibă un partener de dialog în NATO, ci vrea mai degrabă un adversar. Trebuie să luăm notă de acest comportament agresiv. Ce s-a întâmplat azi aş spune că este fără precedent. 

Sper să fie o reacţie din partea NATO. Sperăm că genul acesta de atitudini să fie de domeniul trecutului şi vrem ca Rusia să revină la masa dialogului şi la respectul legii", a declarat Radu Tudor la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel