IMAGINI. Avion afgan prăbușit în Uzbekistan. Zborurile evită spațiul aerian afgan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Un avion al Forțelor Aeriene Afgane s-a prăbușit în Uzbekistan. 

Ministerul apărării din Uzbekistan studiază rapoartele în urma unui incident aviatic în care a fost implicat un avion afgan. În regiunea Surkhandarya, districtul  Sherabad, s-a prăbușit o aeronavă a Forțelor Aeriene Afgane, transmite TASS.

Două persoane au fost rănite. 

De asemenea, spațiul aerian afgan a fost restricționat. 

Fugari ajunși pe aerpoortul Bokhtar

În regiunea de sud a Tajikistan, pe aeroportul Bokhtar, trei aeronave și două elicoptere militare au aterizat seara trecută. La bordul acestora se aflau 140 de persoane, care fugeau din Afghanistan. 

Zborurile evită spațiul aerian afgan

Un avion a părăsit spațiul aerian afgan la puțin timp după ce a intrat. Zborul AI126 a părăsit spațiul afgan, iar TVR 750 și-a schimbat ruta, scrie Aeronews. 

Zborul TK707, efectuat cu un zbor 777-300ER (TC-JJM), se pregătește să plece din Kabul. 

Haos pe aeroport

Mii de afgani și cetățeni străini au aglomerat aeroportul din Kabul, încercând să părăsească țara care a fost recucerită de talibani. Accesul în aeroportul Hamid Karzai, la doar 5 kilometri de centrul Capitalei, s-a putut face doar prin puncte de acces controlate de talibani. 

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania și Canada încearcă să își retragă cetățenii de pe teritoriul Afghanistanului. În partea de sud a aeroportului, dedicată civililor, au fost auzite sâmbătă și duminică focuri de armă, militarii încercând să țină sub control mulțimile adunate în zonă. 

Ruta către aeroport nu este sigură

Ambasadele străine și-au avertizat cetățenii, dar și pe cetățenii afgani, că nu este sigur să călătorească către aeroport în lipsa unor instrucțiuni clare. Personalul ambasadelor a fost transportat cu elicopterele în partea militară a aeroportului, securizat de militarii americani. 

Conform informațiilor Reuters, cel puțin cinci persoane și-ar fi pierdut viața în urma haosului produs pe aeroportul Hamid Karzai. În timp ce avioanele decolează, forțele de securitate trag focuri pentru a menține ordinea în rândul mulțimilor disperate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel