Avion F-35 dispărut. Armata din SUA cere ajutorul populației
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un avion de luptă F-35 este căutat de armata din SUA care cere ajutorul oamenilor pentru a fi găsit.

Armata americană a cerut ajutorul populației pentru a localiza unul dintre avioanele sale de luptă F-35B de 100 de milioane de dolari (80 de milioane de lire sterline), după ce pilotul a fost ejectat din avion.

A dispărut duminică după-amiază, când pilotul survola statul sudic al Carolina de Sud. Pilotul, care nu a fost numit, a fost ejectat și parașut în siguranță. El se află într-o stare stabilă la spital.

Oficialii au spus că aeronava a fost implicată într-un „accident”, dar nu au oferit detalii. A fost lăsat în modul pilot automat când pilotul a fost ejectat, a declarat un purtător de cuvânt de la Joint Base Charleston pentru NBC News , adăugând că este posibil să fi fost în aer de ceva timp.

Oficialii au spus că își concentrează căutările în jurul lacului Moultrie și lacului Marion, la nord de orașul Charleston. Zona de căutare s-a bazat pe ultima locație cunoscută a avionului.

Nancy Mace, congresman republican pentru Carolina de Sud, a întrebat pe X, fost Twitter: „Cum naiba pierzi un F-35? Cum nu există un dispozitiv de urmărire și întrebăm publicul să găsească un avion cu reacție și să-l predăm?”

Joint Base Charleston și-a postat apelul pentru ajutor pe X. „Echipele de intervenție în caz de urgență încă încearcă să localizeze F-35. Publicului i se cere să coopereze cu autoritățile militare și civile pe măsură ce efortul continuă”.

Acesta a încurajat pe oricine cu informații care ar putea ajuta echipele sale de recuperare să contacteze centrul său de operațiuni, conform BBC.

Avionul costă în jur de 100 de milioane de dolari, a declarat pentru BBC producătorul său Lockheed Martin.

Un al doilea F-35 care zbura în același timp s-a întors în siguranță la bază, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Maj Melanie Salinas, pentru Associated Press.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel