Data actualizării:
Data publicării:

Avion EXTRATERESTRU, realizat în colaborare cu Porsche. Arată ca o maşină cu aripi - FOTO

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Phenom 300E este cel mai futurist avion realizat până în prezent. Acesta a fost construit în colaborare cu cei de la Porsche. 

"Compania Embraer a livrat prima aeronavă Phenom 300E, ediţie limitată, parte din colaborarea cu Porsche, unui client care a dorit să rămână anonim din Fort Lauderdale, Florida. Avionul a fost livrat la Centrul Embraer din Melbourne, Florida. 

Astfel, se marchează prima colaborare adevărată dintre producători de top din industria aviatică şi cea automobilistică, printr-o combinaţie între cel mai rapid avion cu un singur pilot şi o maşină sport cu standard ridicat, Porsche 911 Turbo S", arată Aeronews. 

Embraer a anunţat, la începutul anului 2020, că Phenom 300E va avea o viteză crescută faţă de modelele mai vechi ale companiei, de la 826 Km/h la 859 km/h, dar şi că va putea zbura pe distanţe mai mari, de la 3689 km la 3723 km. Preţul de piaţă în 2021 este de 9,65 milioane de dolari. 

Phenom 300E are două motoare, un stabilizator în formă de T şi un tren de aterizare tip tricicletă retractabil. Motoarele sunt modelul Pratt & Whitney Canada PW535E. Are o capacitate de nouă pasageri şi două locuri în cabină. Datorită faptului că poate fi pilotat de un singur om, avionul poate transporta 10 pasageri. 

Are o durată de viaţă de 35000 de ore de zbor şi poate ajunge la înălţimi maxime de 13000 de metri, scrie Wikipedia

Pentru decolare şi aterizare, are nevoie de pistă de aterizare de 976 m, respectiv 674 m. 

O maşină zburătoare, testată în Europa 

 

Un prototip de mașină zburătoare a completat un zbor de 35 de minute între aeroporturile internaționale din Nitra și Bratislava, Slovacia. Hibridul mașină-aeronavă denumit AirCar este echipat cu un motor de BMW care funcționează cu combustibil normal. Creatorul său, prof. Stefan Klein, spune că mașina avion poate zbura cam 1.000 km, la o înălțime de 2.500 m. Ca perioadă de timp petrecută în aer, AirCar înregistrează 40 de ore, transmite BBC.

Mașina se transformă în aeronavă în doar două minute și 15 secunde. Îngustele aripi ale aparatului de zbor se pot plia pe marginile mașinii. Odată ce a aterizat în capitala Bratislava, prof. Klein a folosit mașina să iasă de pe pista de decolare și să meargă în oraș. Experiența din dimineața de luni a fost descrisă de el drept „normală” și „foarte plăcută”. În aer, vehiculul a călătorit cu 170 km/h și poate căra două persoane cu o greutate combinată de până la 200 kilograme.

VEZI FOTO: Mașina zburătoare AirCar a efectuat cu succes un zbor de 35 de minute

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel