Avioanele NATO au interceptat mai multe aeronave rusești în apropierea spațiului aerian al Alianței
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Mai multe aeronave militare ale Federației Ruse au fost interceptate în apropirea spațiului aerian al NATO.

Avioanele RAF Typhoon din cadrul Alianței Nord-Atlantice au interceptat aeronavele rusești care zboară în apropierea spațiului aerian NATO de două ori în 24 de ore, a declarat Ministerul Apărării din Suedia, conform Sky News.

De dimineață, avioanele au interceptat o aeronavă care zboară spre Golful Finlandei și Marea Baltică.

Aseară, avioanelor RAF cu sediul în Estonia li s-au alăturat forțele aeriene suedeze pentru a intercepta o aeronavă aproape de spațiul aerian NATO și suedez.

Aeronavele rusești nu respectau normele internaționale, deoarece nu au comunicat cu regiunile de informare a zborului. Totuși, au rămas în spațiul aerian internațional și au zburat într-o manieră profesionistă.

CITEȘTE ȘI     -    Relația Moscova - Budapesta funcționează perfect. Rusia a transferat în Ungaria prizonieri de război ucraineni din regiunea Transcarpatia

Un oraș din Rusia a fost atacat cu drone

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a vorbit despre o lovitură cu drone asupra orașului rus Voronej, spunând că Moscova consideră incidentul „ca un atac al Kievului asupra infrastructurii civile a Federației Ruse”.

„Detaliile incidentului sunt clarificate, serviciile speciale lucrează”, a spus el.

Kievul nu și-a revendicat responsabilitatea pentru presupusul incident. Și în cazul alotr incidente, ucrainenii au negat implicare.

Rusia a fost acuzată că a desfășurat în mod repetat atacuri împotriva civililor și infrastructurii din Ucraina și că a organizat așa-numitele atacuri sub steag fals, pentru a avea apoi motiv să atace Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel