Avioanele de luptă occidentale sunt programate să zboarea deasupra Ucrainei în vară: Pregătirea piloților merge bine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Ucraina va începe să folosească avioanele de luptă primite din Occident în vara acestui an.

Avioanele de luptă occidentale F-16 sunt programate să zboare pe cerul până la mijlocul verii, potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, citat de Sky News.

Dmytro Kuleba a spus că pregătirea piloților „merge bine” și „totul urma să fie planificat”, a informat Interfax-Ucraina.

„Dar, desigur, aceasta este o problemă foarte complicată și confuză și nu știi niciodată cum se pot schimba lucrurile. Dar, deocamdată, acesta este programul”, a zis Kuleba.

Danemarca și Olanda se numără printre donatorii de avioanele de luptă moderne fabricate în SUA pentru a contracara superioritatea aeriană a Rusiei.

Avionul a făcut obiectul unor eforturi diplomatice majore ale administrației lui Volodimir Zelenski pe tot parcursul anului 2023, în urma lobby-ului de succes al președintelui pentru tancurile germane Leopard II.

În ciuda faptului că SUA au aprobat donațiile în august, antrenamentul piloților a fost următorul obstacol.

„Tranziția de la aeronave de tip sovietic la aeronave de tip occidental... necesită schimbări majore în educație, în logistică, în filosofia luptei aeriene și în multe alte elemente”, a spus Kuleba.

O coaliție de 11 țări s-a angajat să antreneze piloți ucraineni, inclusiv Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel