Avioane, artilerie, tancuri, infanterie: Rușii iau cu asalt combinatul Azovstal cu tot ce pot. Ucrainenii sunt filmați cântând melodii patriotice din interiorul uzinei/ video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Rusia refuză să creeze un coridor umanitar pentru cei blocați în Azovstal. Peskov: Putin a spus-o foarte clar!
Rusia refuză să creeze un coridor umanitar pentru cei blocați în Azovstal. Peskov: Putin a spus-o foarte clar!
Trupele ruse continuă să efectueze lovituri aeriene și să bombardeze combinatul siderurgic Azovstal din orașul asediat Mariupol.

„În cursul zilei trecute, 38 de avioane de luptă au zburat pe teritoriul uzinei Azovstal.

De asemenea, artileria inamică, tancurile și așa mai departe nu încetează să funcționeze. Forțele de ocupație ruse nu încetează să încerce să cucerească cetatea ucraineană și continuă să desfășoare atacuri zilnice cu sprijinul infanteriei”, a informat Regimentul Azov.

Illia Samoilenko, un ofițer al Direcției de Informații din Regimentul Azov, a transmis că unitatea sa nu se poate preda rușilor, deoarece are ordin să păstreze apărarea Azovstal la Mariupol și nu îl poate încălca.

Zilele trecute, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că ridicarea blocadei de la Mariupol prin mijloace militare acum este imposibilă din cauza lipsei armelor grele.

De asemenea, a mai raportat că Rusia nu acceptă cu niciuna dintre opțiunile propuse de Ucraina pentru a salva armata ucraineană din Mariupol.

Președintele ucrainean a avertizat că distrugerea de către ruși a militarilor și civililor ucraineni la Azovstal din Mariupol va face imposibilă continuarea negocierilor cu Federația Rusă.

Femeile, copiii și bătrânii au fost evacuați din Azovstal în mai multe etape până pe 7 mai inclusiv. Medicii și răniții, în ciuda speranțelor autorităților, nu au putut fi evacuați. Trupele ruse continuă să năvălească și să tragă în uzina Azovstal.

Mariupol este asediat de armata rusă de la 1 martie. De la sfârșitul lunii aprilie, apărătorii ucraineni au fost blocați la uzina Azovstal, dar continuă să lupte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel