Avertizări Cod galben de vânt în zone din Muntenia, Transilvania şi Dobrogea, marţi dimineaţa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de vânt, ce vizează mai multe zone din Muntenia, Transilvania şi Dobrogea, în următoarele două ore. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţul Buzău (localităţile: Lopătari, Gura Teghii, Vintilă Vodă, Mânzăleşti, Bisoca, Brăeşti, Săruleşti şi Chiliile) intensificările vântului vor trece de 70 - 90 km/h, în timp ce în localităţi din judeţele Sălaj, Cluj, Alba, Braşov, Sibiu şi Constanţa rafalele vor depăşi 55 - 60 km/h. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citește și - Neamţ: Vântul puternic a creat mai multe probleme în judeţ

Vântul puternic a creat mai multe probleme în judeţul Neamţ, care s-a aflat sub atenţionare de cod portocaliu, a informat Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În municipiul Piatra Neamţ, pompierii au intervenit pe strada Aleea Plaiului pentru îndepărtarea unui acoperiş căzut peste trei autoturisme.

Pe strada Dimitrie Leonida, un autoturism a fost avariat de bucăţile unui acoperiş, iar pe strada Fermelor un gard a căzut peste o maşină.

În zona unui supermarket din Piatra Neamţ, un panou stradal tip sandwich a avariat un autoturism. Pe drumul naţional 15C, un stâlp din lemn al unui operator de telecomunicaţii a căzut pe carosabil, iar pompierii au intervenit pentru a-l îndepărta. Judeţul Neamţ a fost vizat de un cod portocaliu de vânt puternic.

Vezi și - Circulaţie oprită pe DN 1R, între localităţile Beliş şi Poiana Horea, judeţul Cluj, din cauza mai multor copaci căzuţi pe carosabil

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează marţi dimineaţa că circulaţia rutieră este oprită pe DN 1R, între localităţile Beliş şi Poiana Horea, în judeţul Cluj, din cauza mai multor copaci care au căzut pe carosabil la kilometrul 34+037 metri, ca urmare a vântului puternic. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel