Data publicării:

Avertizări Cod Galben de caniculă. Vremea până miercuri: Disconfort termic și nopți tropicale

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Vremea
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, două avertizări Cod galben de temperaturi ridicate, disconfort termic și caniculă pentru sudul țării.

Meteorologii au emis, luni dimineață, două avertizări Cod galben de caniculă, care vizează zona de sud a țării, valabile până miercuri, la ora 10.00.

Astfel, potrivit acestora, ”pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități”, au transmis meteorologii.

Județele vizate sunt: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Călărași, zona continentală a județului Constanța, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova (ultimele patru, parțial) și municipiul București.

Maxime de până la 35 de grade, local va fi caniculă

A doua atenționare de Cod galben este valabil în ziua de 18 iunie, iar fenomenele vizate sunt temperaturiile ridicale, disconfortul termic ridicat și caniculă.

”În intervalul menționat în Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general  între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, se arată în avertizarea ANM.

Județele vizate de acest cod sunt: Timiș Hunedoara, Alba, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dorj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Călărați, Ialomița și Municipiul București.

Citește și: Prognoza meteo specială pentru București: Vremea până în 19 iunie. ”Prag critic”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel