Avertizare generală de la meteorologi. Polei, ninsori și vânt puternic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Meteorologii au prelungit avertizarea generală de vreme rea, valabilă pentru toată țara. 

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertismentul general de vreme rea, valabil în toată țara. Sunt așteptate fenomene precum polei, ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă în intervalul 08 decembrie, ora 10:00 – 09 decembrie, ora 10:00.

În sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei. În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5...10 cm.

Intensificări ale vântului 

În cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55...65 km/h.

În noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului rafalele vor depăși 80...90 km/h, zăpada fiind spulberată.

Vremea în următoarele zile 

Notă: În următoarele zile, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice și centrale, precum și în zonele de munte, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel