Avertizare de ninsori abundente şi viscol la munte, în weekend
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
zapada_ninge500
zapada_ninge500

Meteologii au emis o avertizare de ninsoare şi viscol la munte şi precipitatii mixte în celelalte zone în intervalul 17 decembrie ora 08 - 18 decembrie ora 08. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 20 l/mp, îndeosebi în zona montană.

În intervalul 17 decembrie ora 08 - 18 decembrie ora 08, în regiunile intracarpatice vor fi precipitații mixte, iar la munte va ninge. Cantitățile de apă vor depăsi local 15 l/mp şi izolat 20 l/mp, îndeosebi în zona montană. Vântul va avea intensificări locale, mai ales în Câmpia de Vest, Moldova şi Dobrogea, iar la munte va sufla tare, cu viteze ce vor depăşi la rafală 90 de km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În sudul şi estul teritoriului încă nu se răceste, norii şi precipitaţiile ajung în partea a doua a zilei dar este vorba doar de ploi.

De asemenea, în multe zone din ţară, în Maramureş, în Banat, luni spre marti va ninge se va depune strat nu foarte consistent, pentru că în ultima perioadă a fost cald. Mai puţin în sudul şi sud estul ţării unde vor fi ploi, care se restrâng şi până spre Crăciun mai vorbim de precipitaţii slabe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel