Ai de gând să călătorești în Bulgaria? Mare atenție! MAE îi avertizează pe români
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o avertizare de călătorie pentru Bulgaria.

O parte însemnată a teritoriului Bulgariei va fi afectat astăzi şi mâine de ninsori abundente. Mai multe regiuni ale ţării se află sub avertizări cod galben şi portocaliu. Este posibil ca, prin decizia autorităţilor bulgare, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei, scrie Rador.

La Bucureşti, Ministerul de Externe le recomandă cetăţenilor români care se deplasează în ţara vecină să urmărească cu atenţie situaţia, iar şoferii să conducă preventiv şi să aibă maşinile echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

La ce să ne așteptăm în România

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a explicat cum va fi vremea în acest weekend și unde, mai exact, va ninge.

"Ultimele zile din luna ianuarie conferă tabloului lunii autentice de iarnă, atât în regimul de temperaturi, care se apropie de normalul termic al perioadei din calendar, vorbim mâine de maxime de cel mult între 0 grade până la 5-6 grade, vorbim de minime între -5 grade până la 4 grade, pentru ca vineri, sâmbătă și duminică să consemnăm la nivelul maximelor aceleași valori de temperaturi, cum am consemnat, cel mult între 0 până la 5-6 grade, chiar valori mai coborâte pe parcursul zilei de sâmbătă.

Duminică, chiar și luni dimineață, cele mai coborâte valori vor fi de -10 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la -2 grade în zona litoralului.
Unde va ninge

În privința precipitațiilor, începând de mâine noapte vorbim de precipitații moderate cantitativ, în extindere. Vorbim de precipitații sub formă de ploi și lapoviță în special în Dobrogea, în Bărăgan. În Oltenia, Moldova, restul Munteniei, precipitații predominant sub formă de ninsoare. La fel și în zona montană, acolo unde ninsorile vor contribui la creșterea stratului actual de zăpadă. Intensificări ale vântului între 50-60 de kilometri pe oră". Citește mai departe>>

Vezi și: Record în China: -53 de grade Celsius: În acest oraș, zăpada şi gheaţa pot persista şi opt luni

Românii vor avea parte de precipitații și frig în următoarele două săptămâni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel