Avertisment dur despre bulldog-ul francez: Risc de 20 de ori mai mare. Nu mai poate fi considerat un animal obișnuit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Avertisment dur despre bulldog-ul francez: Risc de 20 de ori mai mare. Nu mai poate fi considerat un animal obișnuit / Foto Pexels - Jens Mahnke
Avertisment dur despre bulldog-ul francez: Risc de 20 de ori mai mare. Nu mai poate fi considerat un animal obișnuit / Foto Pexels - Jens Mahnke
Bulldogii francezi se confruntă cu probleme de sănătate atât de grave încât rasa nu mai poate fi considerată un „câine tipic”, din punct de vedere medical.

Acesta este avertismentul dur al cercetătorilor de la Colegiul Regal Veterinar, care au analizat diagnosticele a 24.631 de câini, inclusiv 2.781 de buldogi francezi.

Nări îngustate și sindromul căilor respiratorii obstructive. Risc de 20 de ori mai mare de tulburări comune din cauza feței plate



Ei au descoperit că rasa cu față plată prezintă un risc semnificativ mai mare de 20 de tulburări comune - inclusiv nări îngustate și sindromul căilor respiratorii obstructive. Nările îngustate pot provoca dificultăți de respirație (de 42 de ori mai mari față de alte rase), sindromul căilor respiratorii obstructive (de 31 de ori mai acute), secreții ale urechii (de 14 ori), dificultăți la naștere (de 9 ori).

„Nu există nicio îndoială că mulți oameni iubesc sentimentul de a deține buldogul lor francez special. Dar, din păcate, acest studiu ne ajută să înțelegem întreaga amploare a problemelor grave de sănătate care afectează acești câini”, a spus dr. O'Neill, scrie Daily Mail.

Influența rețelelor sociale

„Rețelele sociale și influența celebrităților au propulsat cu adevărat popularitatea buldogilor francezi”, a declarat președintele Asociației Veterinare Britanice, Justine Shotton.

„Dar, din păcate, caracteristicile lor „drăguțe” pot masca o mulțime de probleme de sănătate, care pot necesita un tratament costisitor. Există o preocupare tot mai mare în întreaga profesie veterinară că mulți proprietari nu sunt conștienți de aceste probleme atunci când decid să aducă un francez în familie.

Sfatul veterinarului



„Întotdeauna am încurajat potențialii proprietari să facă o mulțime de cercetări înainte de a lua un animal de companie, inclusiv să luăm în considerare dacă anumite rase și încrucișări pot fi mai predispuse la anumite afecțiuni sau necesită teste de sănătate.

„Veterinarii sunt bucuroși să ofere sfaturi personalizate înainte de a cumpăra sau de a salva un câine, astfel încât oamenii să aibă liniște sufletească că primesc un animal de companie fericit și sănătos și să știe cum să răspundă cel mai bine nevoilor acestuia.”

Câinii preferă melodiile de Crăciun: 'Last Christmas', 'Jingle Bells', 'All I Want for Christmas is You' de Mariah Carey - studiu

Organizația de caritate Guide Dogs a efectuat un sondaj pe 1.000 de proprietari de câini din Marea Britanie.

Cântecele preferate de Crăciun ale câinilor au fost Last Christmas (10%) și Jingle Bells (9%). Studiul a mai evidențiat că proprietarii de câini au cu 33% mai multe șanse să acorde prioritate gusturilor câinelui în muzică față de părinții lor.

Fie că este vorba despre 'Fairytale of New York', 'Frosty the Snowman' sau 'Santa Claus is coming to town', cu toții avem melodiile noastre preferate de Crăciun. Dar se dovedește că și câinii au preferințele lor, potrivit unei noi cercetări realizate de organizația de caritate Guide Dogs. Vezi aici articolul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel